Näitä kymmentä kirjaa HS:n kriitikot suosittelevat juuri nyt

Uusi HS10-kooste kokoaa viime viikkojen kiinnostavimmat kirja-arviot.

18.3. 10:15

HS10-kirjalista vaihtuu kokonaan kahden viikon takaisesta, sillä huippukiintoisia uutuuksia ilmestyy tiheästi, myös alkuvuodesta. Kaunokirjallisuuden puolella kriitikoiden valioihin nousee peräti kolme runoteosta: Margaret Atwood käsittelee puolison kuolemaa, W.G. Sebald Euroopan historiaa ja myös Louise Glück isoja kysymyksiä, niityn ja puutarhan kautta.

Suurenmoinen uusi tulokas suomeksi on ruotsalainen Ia Genberg, jonka pieni esseeromaani sai alkunsa, kun hän sairasti koronan ja muisteli vanhaa rakkaussuhdettaan. Genberg uskoo, että ihminen on erityisellä tavalla auki ollessaan joko kuumeessa tai rakastunut.

Tietokirjallisuudessa Viktoria Belim avaa Ukrainan sisäisiä jännitteitä oman sukuhistorian kautta. Koomisista rooleistaan tunnettu näyttelijä Bianca Kronlöf kirjelmöi vakavista asioista miehille, sillä tasa-arvo on kaikkien sukupuolten yhteinen asia.

HS10-nimellä kulkeva uusi kahden viikon välein julkaistava kooste kokoaa yhteen arvostelut kymmenestä kirjasta, joita Helsingin Sanomien kriitikot ovat viime viikkoina pitäneet kiinnostavimpina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat