The Curen Robert Smith haukkui Ticket­masterin, lippu­palvelu nöyrtyi sovintoon

Lippupalvelu Ticketmaster on jälleen suivannuttanut fanit korkeilla lipun hinnoilla sekä lisäkuluilla.

The Curen Robert Smith esiintyi Flow-festivaalilla Helsingissä vuonna 2019.

18.3. 15:45

Lippupalvelu Ticketmaster on taipunut The Cure -yhtyeen laulaja-kitaristi Robert Smithin vaatimuksiin lippuhintojen alentamisesta. Smith ilmoitti asiasta Twitter-tilillään.

Smithin ja Ticketmasterin kiista alkoi aiemmin tällä viikolla, kun yhtyeen Yhdysvaltain-kiertueen liput tulivat myyntiin. Useat fanit närkästyivät lippujen kalleudesta sekä lisäkuluista, joita Ticketmaster lisäsi loppusummaan.

Pian myös Smith ilmoitti pitävänsä hintoja kohtuuttoman korkeina. Hän kuitenkin totesi, ettei artisti voi tehdä asialle oikeastaan mitään.

”Olen kysynyt, miten hintoja perustellaan, ja jos saan järjellisen vastauksen, kerron sen teille kaikille”, Smith kirjoitti Twitter-tilillään. Viestiään hän tehosti isoin kirjaimin.

Kulisseissa keskustelut brittiyhtyeen ja lippupalvelun välillä kuitenkin jatkuivat, ja loppuviikosta Smith ilmoitti Ticketmasterin palauttavan "hyvän tahdon osoituksena" osan rahoista lipun ostaneille.

Fanien somereaktiot ovat olleet sekä riemastuneita että pettyneitä: Ticketmasterin tarjoamat hyvitykset ovat viiden ja kymmenen dollarin suuruisia.

Ticketmaster on ollut artistien kanssa napit vastakkain aiemminkin. Esimerkiksi viime vuoden lopulla poptähti Taylor Swift haukkui lippupalvelun pataluhaksi lippuskandaalin takia. Tuolloin fanit yrittivät turhaan saada lippuja ruuhkautuneesta palvelusta, ja lopulta myynti keskeytettiin.

Swiftin mukaan yhtiöltä oli varmistettu useaan kertaan, että se onnistuu hoitamaan lipunmyynnin. Myös tuolloin fanit järkyttyivät kalliista lippuhinnoista.

Fiaskon jälkipyykissä Yhdysvaltain edustajanhuoneessa vaadittiin puuttumista jopa Ticketmasterin liian hallitsevaan asemaan markkinoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat