Salaiset kansiot -kulttisarja saattaa tehdä paluun

Black Panther -ohjaaja Ryan Coogler tekisi sarjan uusin näyttelijöin ja laajentaisi etnistä monimuotoisuutta, kertoo sarjan alkuperäinen luoja Chris Carter.

Alkuperäisen Salaiset kansiot -sarjan luoja Chris Carter (vas. alhaalla) on keskustellut uudesta sarjasta ohjaaja Ryan Cooglerin kanssa. Alkuperäisen sarjan pääosissa olivat Gillian Anderson ja David Duchovny.

| Päivitetty

Yhdysvalloissa huhutaan 1990-luvulla suositun Salaiset kansiot -tv-sarjan uudesta tulemisesta.

The Verge -viihdesivuston mukaan muun muassa paranormaaleista ilmiöistä ja humanoideista kertovan sarjan alkuperäinen luoja Chris Carter paljasti CBC-radiokanavan haastattelussa keskustelleensa asiasta ohjaaja Ryan Cooglerin kanssa.

Coogler, 36, joka on viime vuosina ohjannut esimerkiksi Creed-nyrkkeilyelokuvia sekä Black Panther -supersankarielokuvia, suunnittelee kuvaavansa klassikkosarjan uudella otteella.

Tarkoitus on käyttää kokonaan eri näyttelijöitä ja laajentaa roolituksen etnisyyttä ylipäätään. Cooglerin Black Panther -elokuvat ovat ensimmäisiä megabudjetin elokuvia, joissa ohjaajan lisäksi liki koko näyttelijäkaarti on musta.

Alkuperäisen Salaiset kansiot -sarjan päähenkilöistä, liittovaltion agenteista Fox Mulderista ja Dana Scullysta tuli sen alkuperäisen, vuosina 1993–2001 esitetyn yhdeksän tuotantokauden kuluessa ikonisia hahmoja salaliittoteorioista ammentavaan populaarikulttuuriin. Vuosina 2016–2018 tehtiin vielä tarinaa jatkanut kahden kauden mittainen minisarja.

Lisäksi sarja loi vankan perustan pääosan esittäjien eli David Duchovnyn ja Gillian Andersonin maineelle ja suosiolle. Tv-sarjan pohjalta tehtiin myös kaksi elokuvaa.

Salaisten kansioiden alkuperäisen käsikirjoittajan ja tuottajan Chris Carterin mukaan sarjaa oli 2000-luvun Yhdysvalloissa jo vaikea tehdä, kun erilaisia salaliittoteorioita alkoi ääriliikkeiden ja internetin myötä olla maassa liikaa.

Donald Trumpin presidenttikaudella ne alkoivat myös murentaa demokratiaa.

Carterin mukaan Ryan Cooglerin kaltainen ohjaaja voisi uudistaa sarjaa niin, että sen näkökulma muuttuu jälleen järkevämmäksi.

Ryan Coogler ei ole vahvistanut asiaa.

Lue lisää: Uusi X-Files luottaa vanhoihin vahvuuksiin

Päivitetty 31.3. kello 9.30: Lisätty tieto alkuperäisen sarjan tarinaa myöhemmin jatkaneesta kahdesta tuotantokaudesta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat