Näitä kymmentä kirjaa HS:n kriitikot suosittelevat juuri nyt: esikoinen, nobelisti ja dekkari, jossa on ilmat pihalle lyövä käänne

Uusi HS10-kooste kokoaa viime viikkojen kiinnostavimmat kirja-arviot.

HS10-kirjalistalle nousee nyt neljä uutta nimeä, aakkosjärjestyksessä: Celeste Ng, Satu Rämö, Olga Tokarczuk ja Jenna Viro. Viimeksi mainittu on suomalainen esikoiskirjailija, toiseksi viimeinen puolalainen nobelisti. Yhdysvaltalainen Ng puolestaan omaa kiinalaista taustaa.

Satu Rämö

Rämö taitaa juuri nyt olla nelikon tunnetuin, sillä hänen viime keväänä ilmestynyttä ensimmäistä dekkariaan Hildur myytiin Suomessa enemmän kuin mitään muuta romaania koko vuonna, 79 000 kappaletta, kaikki formaatit huomioiden.

Ja nyt siis Rósa ja Björk jatkaa tarinaa islantilaisen, umpimielisen naispoliisin tiimoilta. Yli puoleenväliin asti uutuus on suorastaan tylsä, kertoo kriitikko, ja aikatasojakin siinä piisaa rasittavuuteen saakka. Vaan sitten tapahtuu jotakin, joka hämmästyttää lukijansa täysin.

Voi hyvin käydä niin, että Rämö kuittaa nimiinsä myös kuluvan vuoden menestyneimmän tekijän tittelin.

HS10-nimellä kulkeva uusi kahden viikon välein julkaistava kooste kokoaa yhteen arvostelut kymmenestä kirjasta, joita Helsingin Sanomien kriitikot ovat viime viikkoina pitäneet kiinnostavimpina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat