Lumiauran alle jäänyt Jeremy Renner palasi kameroiden eteen

Kuuden tonnin painoinen kone murskasi näyttelijän luita yli 30 kohdasta, ja hengenlähtö oli lähellä.

Näyttelijä Jeremy Renner toipuu vakavan onnettomuuden jäljiltä.

Uudenvuodenpäivänä vakavaan onnettomuuteen joutunut amerikkalainen näyttelijä Jeremy Renner on toipumassa vammoistaan. Renner antoi vastikään ABC-tv-kanavalle haastattelun, jossa hän kertoi kokemuksistaan.

Haastattelu on ensimmäinen, jossa Renner puhuu kameran edessä onnettomuuden jälkeen. Hänen kasvoissaan näkyy arpia, mutta muuten hän vaikuttaa kuntoutuneen melko hyvin.

Rennerin haastattelusta julkaistiin torstaina lyhyt katkelma. Koko haastattelu näytetään Yhdysvalloissa televisiossa kiirastorstaina.

52-vuotias Renner sanoo olleensa tajuissaan koko onnettomuuden ajan. Hän myös sanoo, että tekisi saman uudestaan, koska onnettomuus tapahtui Rennerin yrittäessä pysäyttää lumiauran, joka oli vyörymässä hänen sisarenpoikansa päälle.

Rennerin sisarenpoika Alexander Fries kertoo ABC:n haastattelussa, että hänen enonsa pää oli verilammikossa.

”Riensin hänen luokseen enkä uskonut, että hän oli enää elossa”, Fries sanoo.

Haastattelussa luetellaan Rennerin saamia murtumia, joita oli eri puolilla kehoa yhteensä yli 30. Lisäksi yksi hänen kylkiluistaan oli lävistänyt hänen maksansa. Murtumia oli myös kasvoissa ja leukaluussa. Hän oli sairaalahoidossa kahden viikon ajan.

Renner sanoo päättäneensä selvitä hengissä, mutta myös pohtineensa jossain vaiheessa miltä hänen ruumiinsa näyttää.

”Että jääkö minusta vain aivot ja selkäranka, niin kuin jossain tieteellisessä kokeessa.”

Onnettomuus sattui lähellä Rennerin kotia Sierra Nevadan vuoristossa. Hän oli auraamassa tietä lumimyrskyn jäljiltä ja auttamassa sisarenpoikaansa, joka oli juuttunut autoineen lumeen.

Renner aurasi telaketjuilla liikkuvalla Pistenbully-lumitraktorilla, jollaisia käytetään myös hiihtolatujen ja laskettelurinteiden kunnostuksessa. Hän yritti pysäyttää rinnettä alas liukumaan lähteneen laitteen, mutta jäi sen alle.

Jeremy Renner tunnetaan parhaiten roolisuorituksistaan Haukasilmänä Marvel-supersankarielokuvissa sekä elokuvista The Hurt Locker ja The Town, joista hän sai Oscar-ehdokkuuden.

Lue lisää: Jeremy Renner kertoi särkeneensä yli 30 luutaan jäätyään kuusi­tonnisen lumi­auransa alle

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat