Terminator-saagan kuudes elokuva palaa juurilleen mutta jää mekaaniseksi vanhan toistoksi

Linda Hamilton ja Arnold Schwarzenegger palaavat vanhoihin suosikkirooleihinsa.

Linda Hamiltonin ja Arnold Schwarzeneggerin hahmoissa ja kohtaamisissa vilahtaa inhimillistä ikääntymisen viehätystä.

| Päivitetty

TOIMINTAtrillerI

Terminator: Dark Fate ★★

USA/Kiina 2019

Sub klo 21.00 (K16)

Tulevaisuudesta saapunut kyborgi ampuu nuoren pojan tämän äidin edessä. Prologiin palataan myöhemmin.

Toimintajännäri Terminator: Dark Fate sivuuttaa tyystin kolme edellistä Terminator-elokuvaa ja niiden maailmankuvan. Sen sijaan kuudes työ pyrkii jatkamaan ensiosien Terminator – Tuhoaja (1984) ja Terminator 2 – Tuomion päivä (1991) tarinaa.

Nuo vallankumoukselliset teknotrillerit loi ja ohjasi kultanäppi James Cameron, joka osallistui uuden päivityksen tekoon yhtenä sen kirjoittajista ja osatuottajista. Amerikkalaiskiinalaisena yhteistyönä valmistuneen elokuvan ohjasi Tim Miller.

Tällä kertaa rymistelyn aiheuttaa nuori meksikolaisnainen Dani (Natalia Reyes), jota terminaattori Rev-9 (Gabriel Luna) yrittää tappaa ja ”vahvistettu ihminen” Grace (Mackenzie Davis) pitää hengissä.

Linda Hamilton palaa Sarah Connorin rooliin kostonhimoisena äitinä ja Arnold Schwarzenegger kuuluisimpaan osaansa terminaattorina, joka nyt joutuu jättämään uuden elämänsä uusperheen lempeänä isänä.

Terminator: Dark Fate käyttää aikaa ja energiaa selitellessään tulevaisuuksien ja toimien motiiveja, mutta aukottomaksi ei juonta saada. Toimintakohtaukset tyytyvät mekaaniseen toistoon jo usein nähdystä.

Sankareina seurataan näennäisen modernisti kolmen naisen kimppaa, mutta naiseus tarkoittaa sitä, että osataan sotia kuin tunteettomat miehet.

Sen sijaan Hamiltonin ja Schwarzeneggerin hahmoissa ja kohtaamisissa vilahtaa inhimillistä ikääntymisen viehätystä.

Grace (Mackenzie Davis) suojelee Dania (Natalia Reyes) terminaattori Rev-9:ltä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat