Ensimmäinen tuomio annettu kuvaajan kuolemasta

Hollywood-tähti Alec Baldwin ampui kuoliaaksi Rust-elokuvan kuvaajan Halyna Hutchinsin lokakuussa 2021. Baldwinia syytetään kuolemantuottamuksesta.

Karjatila, jolla onnettomuus lokakuussa 2021 tapahtui, New Mexicossa.

Yhdysvalloissa on annettu ensimmäinen tuomio yhdysvaltalaisen Rust-elokuvan kuvauksissa tapahtuneesta ampumisesta, joka johti kuvaajan kuolemaan.

Veteraani­elokuvantekijä David Halls, joka toimi Rustin ensimmäisenä apulais­ohjaajana ja turvallisuus­koordinaattorina, tuomittiin perjantaina ampuma-aseen huolimattomasta käytöstä. Halls tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen, kertoo muiden muassa uutistoimisto AFP.

Rust-elokuvan kuvauksissa lokakuussa 2021 tapahtui kuolemaan johtanut ampuma-aseonnettomuus. Onnettomuus tapahtui, kun Hollywood-tähti Alec Baldwin harjoitteli kohtausta karjatilalla lähellä Santa Fen kaupunkia New Mexicossa ja hänen käsissään ollut ase laukesi. Baldwinin käyttämä ase oli rekvisiitta-ase, johon oli jostain syystä ladattu oikeita patruunoita.

Luoti osui kuvaaja Halyna Hutchinsiin, joka kuoli vammoihinsa. Ampumisessa haavoittui myös elokuvan ohjaaja Joel Souza.

Halls antoi aseen Baldwinille, mutta sanoi sen olleen ”kylmä” eli lataamaton.

Rust-elokuvan tapahtumista on odotettavissa vielä ainakin kaksi tuomiota.

Alec Baldwin sekä Hannah Gutierrez-Reed saivat tammikuussa syytteet kuoleman­tuottamuksesta. Gutierrez-Reed vastasi aseiden käytöstä kuvauksissa.

Gutierrez-Reed on myöntänyt ladanneensa aseet onnettomuus­päivänä sekä tarkistaneensa Baldwinin aseen ennen kohtalokkaita harjoituksia. Lounaan jälkeen hän ei kuitenkaan enää sitä tehnyt, sillä ase oli lukittuna kassakaapissa lounastauon aikana.

Baldwin kieltää olevansa vastuussa Hutchinsin kuolemasta.

Oikeuden on määrä kuulla Baldwinia ja Gutierrez-Reediä toukokuun alussa. Syyttäjä vaatii Baldwinille ja Gutierrez-Reedille 18 kuukauden vankilatuomiota ja 5 000 dollarin sakkoja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat