Tunteet mutkistavat työkuvioita oivaltavassa muusikko­kuvauksessa

Michelle Pfeifferin, Jeff Bridgesin ja Beau Bridgesin esittämien viihdetaiteilijoiden keskinäiset tunteet räiskyvät Loistavat Bakerin pojat -elokuvassa.

Pianistiveljesten (Beau ja Jeff Bridges) duo saa uuden naislaulajan (Michelle Pfeiffer).

Draama

Loistavat Bakerin pojat ★★★★

The Fabulous Baker Boys, USA 1989

Teema klo 21.02 ja Yle Areena (K12)

Loistavat Bakerin pojat -elokuvassa eriparisten pianistiveljesten duo saa sekä nostetta että haastetta naislaulajan myötä. Muusikkokuvaus on Stove Klovesin esikoisohjaus, Kloves myös kirjoitti sen.

Flyygelin kannella kuulijoita kuumentavan Michelle Pfeifferin roolisuoritus katuviisaana yökerholaulajana vertautui oitis Rita Hayworthin ja Marilyn Monroen valkokangasesityksiin.

Lukemattomien showbisnesdraamojen tavoin elokuva peilaa, mitä tapahtuu, kun tunteet mutkistavat työkuvioita. Oivaltavasti pianistiveljesten rooleihin valittiin näyttelijäveljekset. Beau Bridges on vanhempi vastuullinen viihdyttäjäduunari Frank, Jeff Bridges nuorempi huoleton hulivilihurmuri Jack.

Musiikkimaailma tuntee lukuisia veljespareja, joiden kipuileva yhteistyö kärjistyi yhteenottoihin ja välirikkoihin. Näiltä mielleyhtymiltä on vaikea välttyä, siinä elokuvan yksi lisäarvo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat