Kaj Stenvallin Putin-maalaukset tuodaan sittenkin esille Turkuun

Kansainvälistäkin huomiota herättäneet Kaj Stenvallin teokset ovat Turussa esillä kesällä.

Taidemaalari Kaj Stenvallin teos The Criminals (2022).

Taidemaalari Kaj Stenvallin Ukraina-aiheiset maalaukset ovat esillä kattavassa näyttelyssä Turussa kesällä.

Laajaa kansainvälistäkin huomiota herättäneet maalaukset tarjoavat katsauksen Venäjän hyökkäyssotaan ja maailmaa ravisuttaneen kriisin taustoihin, kerrotaan näyttelyn tiedotteessa.

Taiteen talossa järjestettävä näyttely Sodan kasvot koostuu noin 80 maalauksesta, jotka kuvaavat pääasiassa Venäjän helmikuussa 2022 aloittamaa sotaa ja siihen liittyviä keskeisiä henkilöitä, kuten Ukrainan ja Venäjän presidenttejä Volodymyr Zelenskyiä ja Vladimir Putinia.

Kaj Stenvallin Goodbye Moscow (2022) -teos esittää Ukrainan presidenttiä Volodymyr Zelenskyiä.

Taiteilijan mukaan näyttely on kannanotto rauhan puolesta ja hyökkäyssotaa vastaan sekä tuen osoitus Ukrainalle.

”Haluan osoittaa, että maalaustaiteella voi vaikuttaa, herättää keskustelua ja koskettaa ihmisiä”, Stenvall kertoo tiedotteessa.

Maalaukset ovat esillä suurelle yleisölle ensimmäistä kertaa tässä mittakaavassa.

Helmikuussa HS kertoi, että Stenvallin Turun Logomoon suunniteltu näyttely ei toteutunut, sillä Logomo pelkäsi Putin-aiheisten teosten johtavan mahdolliseen terroristiseen tekoon.

Nyt alkava näyttely syntyi Taideverkkokauppa Taikon aloitteesta ja sen tuottavat yhteistyössä Kaj Stenvall, Taiteen talo ja Taiko.

”Historiallisia tapahtumia on läpi vuosisatojen dokumentoitu taiteen kautta. Kaj Stenvallin maalaukset kuvaavat ainutlaatuisella tavalla yhtä sotaa ja sen taustoja. On kunnia olla mukana tuomassa tämä kokonaisuus kaikkien nähtäväksi, sanovat Taiteen talon toimitusjohtaja Jere Pensikkala ja Taikon toimitusjohtaja Patrik Edman tiedotteessa.

Yesterday (2022).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat