Miksi Keanu Reeves on yhä täällä, pohti Matthew Perry – Kyseen­alainen kohta poistetaan kirjasta

”Sanoin typerän asian, se oli ilkeää”, Frendit-tähti Matthew Perry sanoo. Hänen elämäkertansa julkaistiin viime syksynä.

Näyttelijä Matthew Perry (vas.) on luvannut poistaa elämäkerrastaan kohdan, jossa hän kirjoittaa ikävään sävyyn näytteijä Keanu Reevesista.

| Päivitetty

Viime syksynä elämäkerran julkaissut näyttelijä Matthew Perry, 53, on luvannut poistaa kirjastaan kohdan, jossa hän kirjoittaa ikävään sävyyn näyttelijä Keanu Reevesista, 58.

Asiasta kertoo elokuvasivusto Variety.

Perry kyseenalaistaa kirjassaan Frendit, rakkaudet, riippuvuudet (Docendo, suom. Päivi Rekiaro) näyttelijäkollegansa kyvyt ihmettelemällä, miten hän vielä ”kulkee edelleen keskuudessamme”, vaikka ei ole kovin lahjakas.

Tarkalleen ottaen Perry vertaa Reevesia nuorena kuolleisiin ja paljon suitsutusta lyhyellä urallaan saaneisiin elokuvatähtiin, yhdysvaltalaiseen River Phoenixiin ja australialaiseen Heath Ledgeriin.

"River oli kaunis mies sisältä ja ulkoa – liian kaunis tähän maailmaan, kuten kävi ilmi. Näyttää siltä, että aina todella lahjakkaiden miesten elämä luisuu alas. Miksi omaperäiset ajattelijat, sellaiset kuten River Phoenix ja Heath Ledger, kuolevat, mutta Keanu Reeves kulkee edelleen keskuudessamme?” Perry kirjoittaa.

Reeves tunnetaan muun muassaan rooleistaan Matrix- ja John Wick -elokuvissa.

Frendit-sarjan tähti sai kirjoittelustaan kritiikkiä heti tuoreeltaan ja joutui selittelemään sitä jo syksyllä, kun elämäkerta julkaistiin.

”Olen itse asiassa suuri Keanun fani. Valitsin vain satunnaisen nimen. Pahoittelen. Minun olisi pitänyt käyttää siinä kohdassa omaa nimeäni Keanun sijaan”, Perry sanoi tuolloin.

”Sanoin typerän asian, se oli ilkeää”, Perry totesi viime lauantaina Los Angelesin kirjafestivaaleilla Varietyn mukaan. Hän kertoi asuvansa Reevesin kanssa samalla kadulla. Siksi hänen nimensä oli helppo vetää esiin.

”Olen pyytänyt häneltä julkisesti anteeksi. Kirjan tulevissa versioissa ei ole hänen nimeään.”

Perry kertoi, ettei ole esittänyt vielä henkilökohtaista anteeksipyyntöä Reevesille.

”Jos törmään häneen, pyydän anteeksi.”

Oikaisu 24.4. kello 12.42: Heath Ledger on australialainen, ei yhdysvaltalainen, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat