Suomenmaa lakkauttaa printtilehden

Säästötoimien taustalla on eduskuntavaalitappio, jonka seurauksena keskustan puoluetuki pienenee.

Sanomalehtenä ilmestynyt Suomenmaa vuonna 1991, viikkolehti-Suomenmaa vuonna 2015 ja lehden tuorein, huhtikuussa julkaistu numero.

| Päivitetty

Keskustan pää-äänenkannattaja Suomenmaa lakkauttaa printtilehden ja jatkaa verkkomediana. Keskustan puoluevaltuusto päätti sunnuntaina merkittävästä leikkauksesta Suomenmaan rahoitukseen, lehti kertoo.

Suomenmaan rahoitus vähenee ensi vuonna 450 000 euroon. Leikkaussumma on 550 000 euroa. Säästötoimien taustalla on eduskuntavaalitappio, jonka seurauksena keskustan puoluetuki pienenee.

”Tämä on se keskeinen ratkaisu, jonka jouduimme valitettavasti tekemään, Suomenmaan Kustannus oy:n hallituksen puheenjohtaja”, kansanedustaja Markus Lohi (kesk) sanoo lehdelle.

Hän lisää myös, että lehden lakkauttaminen tarkoittaa väistämättä merkittäviä henkilöstövähennyksiä.

Suomenmaan painettua aikakauslehteä julkaistaan tämän vuoden loppuun saakka, lehti kertoo.

Kun Suomenmaan rahoituksen leikkaamisesta sunnuntaina päätettiin, lehden päätoimittaja Juha Määttä osasi jo ennakoida sen tarkoittavan printtilehden portaittaista alasajoa.

”Alasajo on lopullinen, sillä järjestelmien alasajon jälkeen paluuta entiseen ei ole”, Määttä sanoi tuolloin Suomenmaan mukaan.

Määtän mukaan Suomenmaan painopiste siirtyy yhä enemmän verkkoon. Taloudellinen tilanne on päätoimittajan mukaan vaikea koko keskustan kannalta.

”Rahaa on jaettavana vähän. Tuskaa koetaan täällä yhdessä kaikkien toimesta, hän sanoi Suomenmaan mukaan sunnuntaina.”

Vuonna 1908 perustettu Suomenmaa muuttui sanomalehdestä aikakauslehdeksi vuonna 2016.

Aikakauslehtenä se ilmestyi alkuun kerran viikossa, kunnes se muuttui kerran kuukaudessa ilmestyväksi lehdeksi vuonna 2019. Tuolloinkin muutoksen syynä oli keskustan vaalitappio.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat