Viikonlopun näyttely­kierroksella juhlitaan valmistuvia taiteilijoita

Rullalautailukulttuuria esittelevään näyttelyyn kuuluvat tietysti skeittivideot.

Anssi Kasitonni: Sekvenssi, 2005.

Timo Vaittisen näyttävä tekstiiliteos kohottaa Vantaan Artsin skeittikulttuuria esittelevän näyttelyn. Rullalautailuun kuuluvat tietysti skeittivideot. Niiden lisäksi näyttelyssä on esillä maalauksia, keraamisia skeittilautoja ja kysymyksiä lautailun paikasta kaupunkitilassa.

Flip! Vantaan taidemuseo Artsissa, www.artsi.fi

Kuvan Kevät

Baran Caginli: Baking books, 2023.

Kuvataideakatemian maisterinäyttely raottaa ovea 43:n valmistuvan taiteilijan työskentelyyn. Baran Caginli käsittelee teoksissaan Turkin sotilasvallankumousta ja sen aikaista kirjojen sensuuria. Oivaltavassa lopputyössä Karl Marxin päästä on leivottu näköisveistoksena leipä.

Kuvan Kevät Taideyliopiston Mylly-rakennuksessa, kuvatila.uniarts.fi

Valmistuvat maalarit

Eero Kalervo: Lukeva, 2023.

Yhdeksän maalarin lopputyönäyttely on vivahteikas, voimakas ja leikkisä. Laura Nenosen teokset kuvaavat sukupolvelta toiselle siirtyvää kipua. Heini Laaksosen luonnoskirjat puolestaan tuovat esiin ajassa kehittyvän kuvan ja Eero Kalervon tunnelmat väreilevät maalauksista ulos elävinä virtauksina.

Vapaa ’23 Kaapelitehtaan Puristamossa, vapaataidekoulu.fi

Nuorten galleriat

Anna Anundi: Abbracciati (Syleile itseäsi), 2023.

Nuoret 2023 -näyttelyn helmiä löytyy Taidehallin lisäksi myös kuudesta galleriasta. Galleria Sculptorissa Anna Anundin, Samira Elagozin ja Z Walshin teokset esittävät kysymyksiä hoivasta, katseen kohteena olemisesta ja läheisyydestä.

Nuoret 2023 Helsingin Taidehallissa ja kuudessa galleriassa, www.nuoret2023.fi

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat