The Observer: Opettajia on kehotettu välttämään Andrew Tatesta puhumista oppilaille

Koulut ovat kertoneet naisvihan ja seksuaalisen häirinnän yleistymisestä kouluissa, The Observer kirjoittaa.

Andrew Tate saapui oikeuden kuulemiseen Romaniassa Bukarestissa 10. huhtikuuta.

Opetusministeriön virkamiehet ovat kehottaneet opettajia Englannissa olemaan keskustelematta oppilaiden kanssa yhdysvaltalaisesta sosiaalisen median vaikuttajasta Andrew Tatesta, uutisoi brittiläinen The Observer -lehti.

Taustalla on Taten naisvihamielisyys, joka on korostunut hänen sosiaalisen median sisällöissään, sekä koulujen havaitsema seksuaalisen häirinnän yleistyminen.

Tate ja hänen veljensä Tristan Tate pidätettiin joulukuussa heidän Bukarestin-kodissaan ihmiskaupasta, raiskauksesta ja järjestäytyneen rikollisryhmän perustamisesta epäiltyinä. Veljekset ovat olleet tutkintavankeudessa siitä lähtien. Taten kotiarestia jatkettiin huhtikuun loppupuolella 30 päivällä.

Koulut ovat kertoneet naisvihan ja seksuaalisen häirinnän yleistymisestä kouluissa, The Observer kirjoittaa. Lehti on haastatellut useita opettajia, jotka kertovat esimerkkejä todistamistaan tilanteista. Opettajat nostavat esiin Taten sosiaalisen median sisältöjen vaikutuksen asiaan.

Lehti on myös kuullut Rotherhamissa toimivaa hyväntekeväisyysjärjestö Diversifyä, joka vastaanottaa viikoittain useita avunpyyntöjä kouluista ympäri maata. Koulut kaipaavat apua seksuaalisen häirinnän ja naisvihan käsittelemiseen.

Järjestön toisen perustajan Sara Cunninghamin mukaan koulujen johtajat ovat kertoneet, kuinka opetusministeriöstä on kehotettu heitä olemaan käymästä keskustelua Tatesta koulussa, sillä hänestä puhuminen edistäisi hänen viestiään. Cunningham kertoo olevansa turhautunut siihen, ettei opetusministeriö tarjoa kouluille koulutusta tai lisää resursseja naisvihan torjumiseksi.

Esimerkiksi eräs opettaja kertoo lehdelle soittaneensa opetusministeriöön ja pyytäneensä tukea henkilöstön koulutukseen. Lehden mukaan hänelle oli kerrottu, ettei tällä hetkellä ole mahdollisuuksia lisäresursseihin tai koulutukseen ja että kyseessä olisi vain yksi sosiaalisen median trendi, joka aikanaan hiipuu.

Cunninghamin mukaan järjestö on kouluvierailuillaan havainnut, kuinka jo 10-vuotiaat oppilaat tiesivät paljon Tatesta. Hän kertoo järjestön todistaneen, kuinka monet pojat eivät näe Taten naisvihamielisissä näkemyksissä mitään ongelmia, vaan saattavat jopa ihailla häntä.

Toinen opettaja kommentoi lehdelle, ettei kyseessä ole vain yksi ohimenevä vaihe, vaan se, että lasten näkemys maailmasta saattaa muuttua.

Kolmannen opettajan mukaan se, ettei asiasta puhuta, jättää nuoret ihmiset alttiiksi ”häpeällisille ja salakavalille” ajatuksille ilman, että he tunnistavat niiden olevan äärimmäisiä.

Opetusministeriön tiedottaja kommentoi asiaa lehdelle toteamalla, että kouluille tullaan antamaan lisäohjeita siitä, miten puhua seksuaalisesta häirinnästä, seksuaalisesta väkivallasta ja tyttöihin ja naisiin kohdistuvan väkivallan lopettamisesta.

”Kaikki lapset ansaitsevat kasvaa turvallisessa ympäristössä. Me odotamme koulujen ryhtyvän välittömiin toimiin seksuaalista häirintää vastaan”, tiedottaja sanoi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat