Venäjältä vapautettu koripallo­tähti Brittney Griner esiintyi punaisella matolla huippumuoti­gaalassa

New Yorkissa järjestettävä Met Gala on vuoden suurimpia seurapiiri- ja muotitapahtumia.

Brittney Griner (vas.) oli Met Galassa yhdessä vaimonsa Cherelle Grinerin kanssa.

Koripallotähti Brittney Griner nousi parrasvaloihin maanantaina The Met Galassa, suuressa yhdysvaltalaisessa muotitapahtumassa New Yorkissa. Se oli Grinerille merkittävimpiä julkisia esiintymisiä sitten joulukuun, kun hänet vapautettiin Venäjältä kymmenen kuukauden vankeuden jälkeen.

Yhdysvaltalainen Griner, 32, pidätettiin viime helmikuussa Venäjällä, kun hänen matkatavaroistaan löytyi kannabisöljyä sisältäviä sähkötupakan patruunoita. Griner oli matkustanut Venäjälle, koska hän oli pelannut useiden vuosien ajan naisten WNBA-liigan tauon aikana Venäjän liigassa.

Viime elokuussa Griner sai yhdeksän vuoden vankeustuomion. Joulukuussa hän pääsi kuitenkin vapauteen, kun Yhdysvallat sopi vankienvaihdosta ja luovutti aseiden salakuljetuksesta 25 vuoden tuomiota istuneen Viktor Butin Venäjälle. Yhdysvaltain viranomaiset olivat alun alkaen pitäneet Grinerin vangitsemista Venäjän poliittisena pelinä.

Griner esiintyi Met Galan punaisella matolla yhdessä vaimonsa Cherelle Grinerin kanssa, Calvin Kleinin suunnittelemassa asussa.

Hän puhui gaalassa medialle Reutersin mukaan esimerkiksi siitä, kuinka yrittää kampanjoida muiden Venäjällä pidätettyjen amerikkalaisten vapauttamisen puolesta. Venäjällä on parhaillaan vangittuna esimerkiksi yhdysvaltalaisjournalisti Evan Gerschkovich.

New Yorkin Metropolitanin taidemuseoon kuuluvassa Costume Institutessa järjestettävä Met Gala on vuoden suurimpia seurapiiri- ja muotitapahtumia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat