Satu Rämön menestys­dekkari nähdään teatterissa

Turun kaupunginteatterin päänäyttämöllä syksyllä 2024 nähtävän esityksen ohjaa Anne Rautiainen.

Satu Rämö

| Päivitetty

Kirjailija Satu Rämön menestysdekkari Hildurista (WSOY) tehdään näytelmä Turun kaupunginteatteriin. Kantaesityksen ensi-ilta on syksyllä 2024.

Kaupunginteatterin päänäyttämöllä nähtävän esityksen ohjaa Anne Rautiainen.

Rämön Hildur-dekkarisarjasta on ilmestynyt maaliskuussa jo toinenkin osa nimeltään Rósa & Björk. Näiden kahden romaanin pohjalta näytelmäkirjailija-dramaturgi Satu Rasila sovittaa näyttämöversion Turkuun.

Esityksen lavastaa islantilainen Börkur Jónsson.

Islantiin sijoittuva dekkarikirjasarja on ollut kansainvälinen menestys. Sen käännösoikeudet on myyty useisiin maihin, muun muassa Saksaan, Hollantiin, Tanskaan, Ruotsiin, Norjaan ja Latviaan.

Romaanista on suunnitteilla myös tv-sarja. Oikeudet ostanut Take Two Studios suunnittelee toteuttavansa tv-sarjan kuvaukset kirjan tapahtumapaikoilla Islannissa ja yhteistyössä islantilaisen tuotantoyhtiön kanssa.

Hildurin tarinan keskushenkilö on islantilainen rikospoliisi Hildur Rúnarsdottir, jonka taustalla kummittelee trauma kadonneista sisarista ja onnettomuudessa kuolleista vanhemmista. Hän saa työparikseen suomalaisen poliisiopiskelija Jakob Johanssonin ja pian kaksikko joutuu keskelle murhien sarjaa.

Oikaisu 10.5. klo 9.59: Hildurin tarina kertoo sisaruksista, ei kaksoissisaruksista, kuten jutussa virheellisesti luki. Lisätty myös tieto siitä, että näytelmäsovitus tehdään Satu Rämön kahden ensimmäisen romaanin pohjalta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat