Ruotsalais­media: Käärijän ”pimeys” ja ”kapinallinen hulluus” voivat horjuttaa Loreenin kärki­paikalta

Ruotsalaislehdissä povataan Käärijälle viisumenestystä.

Kulttuuritoimittaja Maria Brander kuvaa kolumnissaan Käärijää ”jännittävän vaaralliseksi ja huolettomaksi esiintyjäksi, joka voi löytää tiensä viisukatsojien sydämiin”.

Suomen euroviisuedustaja Käärijän tiistainen esitys kylvää kauhua Ruotsissa, kirjoittaa ruotsalainen kulttuuritoimittaja Maria Brander ruotsalaislehti Expressenin kolumnissaan. Brander kuvailee Käärijää kuin ”hulluksi eläimeksi” ja tämän laulua ”raa’aksi haukkumiseksi” — ja samalla juuri siksi kilpailijaksi, joka saattaa horjuttaa kisojen ennakkosuosikin eli Ruotsin edustajan Loreenin kärkipaikalta.

Brander kuvailee Loreenin esitystä hiotuksi täydellisyydeksi, mutta Käärijää jännittävän vaaralliseksi ja huolettomaksi esiintyjäksi, joka voi löytää tiensä viisukatsojien sydämiin.

”Jos Loreen on loistava valkoinen valo, Käärijä on pimeys ja ehkä kaikista eniten se kapinallinen hulluus, jota ihmiset rakastavat tässä kilpailussa”, kirjoittaa Brander.

Branderin mukaan Käärijä horjuttaa nyt Ruotsin itseluottamusta Suomen ja Ruotsin välisessä kaksintaistelussa. Onhan Suomi vienyt Ruotsia viime vuosina muussakin: koulujärjestelmässä, pääministerin tyylikkyydessä ja tietenkin Nato-jäsenyydessä, mainitsee Brander.

Onko Suomen asia meidän, miettii Brander viitaten talvisodan aikaisen ruotsalaisten vapaaehtoistaistelijoiden värväyskampanjan mainoslauseeseen.

”Juuri nyt saattaa olla ennemmin niin, että meidän asiastamme tulee Suomen.”

Myös ruotsalaislehti Aftonbladetin toimittajan Marcus Larssonin kommentissa Euroviisut nähdään vastakohtien eli Suomen ja Ruotsin taistona. Kaikista muista esiintyjistä on Larssonin mukaan tullut sivuosan esittäjiä.

Larsson kuvailee Käärijän Cha Cha Cha -esitystä muun muassa farssiksi, Tiktok-sukupolven revyy-numeroksi ja kaikin puolin hulluksi.

”Ja juuri tämän vuoksi numerosta tulee melko vastustamaton.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat