Yle alkanut jo varautua mahdollisuuteen, että Euroviisut tulisivat ensi keväänä Suomeen

Messukeskus ilmoitti olevansa valmis viisufinaalin pitopaikaksi. Myös Tampereen areena saattaisi olla vaihtoehto.

Helsingin Messukeskus ilmoitti jo olevansa valmis Euroviisujen areenaksi ensi vuoden keväänä.

Yleisradio on jo alkanut varautua siihen mahdollisuuteen, että Eurovision laulukilpailu järjestettäisiin ensi vuoden keväällä Suomessa. Asiasta kertoi Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén STT:lle keskiviikkona.

Viisufinaali olisi tarjolla Suomeen, jos Käärijä voittaa kappaleellaan Cha cha cha tämän vuoden Euroviisut, joita kisataan paraikaa Britannian Liverpoolissa.

”Hulina [Käärijän ympärillä] Liverpoolissa on ollut aika kova. Olemme nähneet, että se on aika poikkeuksellista. Kun semifinaalista mentiin jatkoon tiistaina, aloimme Ylessä heti alustavasti pohtia myös sitä mahdollisuutta, että Euroviisut 2024 olisivat tarjolla Suomeen. Voittoon on kuitenkin vielä pitkä matka. Euroviisut ovat arvaamaton kisa”, Vilén sanoi.

Jo Suomen vuoden 2007 Euroviisuja Ylen johdossa järjestämässä ollut Vilén muistuttaa, että noin suuri tapahtuma asettaa melkoisia vaatimuksia niin isäntäkaupungille kuin -areenallekin.

”Ei Suomessa voisi olla kuin muutama kaupunki tai jokunen areena”, jotka täyttäisivät vaatimukset.

Helsingin areena on Vilénin mukaan jo vuonna 2007 testattu viisufinaaliin sopivaksi. Se on kuitenkin ollut suljettuna viime ajat.

”Tampereen uusi areena tietenkin täyttäisi Euroviisujenkin vaatimukset”, Vilén lisää.

Tampereen areenan toimitusjohtaja Marko Hurme kertoi STT:lle keskiviikkona, että jo ajatus Euroviisujen saamisesta Tampereelle on tunnustus uuden areenan tasolle.

”Oleellista tässä olisi se, miten ison varauspätkän meidän ensi kevään kalenterissamme Euroviisut vaatisivat. Kovin isoa koloa siellä ei enää ole. Toisaalta tämän kevään jääkiekon MM-kisojenkin takia me onnistuimme neuvottelemaan ja järjestelemään Tampereen areenan varauksia uusiksi”, Hurme makustelee.

Helsingin Messukeskus ilmoitti jo keskiviikkona, että Messukeskus on valmis Euroviisujen areenaksi ensi vuoden keväänä. Messukeskus ilmoitti tiedotteessaan, että sen uusimpaan ja korkeimpaan halliin pystytään rakentamaan katsomo 9 000 viisufanille. Kun seinät avataan viereiseen halliin, saataisiin saumattomasti lisää tilaa jopa 20 000 katsojalle.

Ville Vilénin mukaan Euroviisujen järjestelyt vievät osapuilleen vuoden. Hänen mukaansa tämä merkitsee sitä, että jos vuoden 2024 viisut olisivat tarjolla Suomeen, päätös sekä isäntäkaupungista että areenasta pitäisi tehdä nopeasti, noin kuukaudessa.

Vilén arvioi, että Suomessa pidettävien Eurovision laulukilpailujen budjetti voisi olla 20 miljoonaa euroa, hieman sen ylikin.

Eurovision laulukilpailujen vuoden 2024 semifinaalien ja finaalin päivämäärät päätetään tämän vuoden lopulla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat