Käärijän fanit herättävät huomiota Liver­poolissa – Kuvan heistä saa ottaa, jos äänestää Suomea

”Tehdään täällä jalkautumistyötä”, kertovat Liverpoolin keskustassa vihreisiin boleroihin sonnustautuneet Pesonen, Sydänmaanlakka ja Aurén.

Käärijää kannattavat keravalaiset Outi-Leena Pesonen, Marianna Sydänmaanlakka ja Niina Aurén Liverpoolin keskustassa.

Liverpool

”Cha Cha cha!” innostuvat ohikulkijat laulamaan, kun he huomaavat vihreisiin, käsin­tehtyihin boleroihin pukeutuneet suomalaiset. Suomen Euroviisu-edustajan Käärijän lisäksi huomiota ovat herättäneet Liverpoolissa myös hänen faninsa.

”Ihan kuin julkkis olisi”, kuvailee Outi-Leena Pesonen huomionosoituksia. Hän on viisumatkalla Keravalta yhdessä naapureidensa Niina Aurénin ja Marianna Sydän­maanlakan kanssa.

Olemme tekemässä jalkautumistyötä Liverpoolissa, jotta Suomi voittaisi Euroviisut, naiskolmikko sanoo huumorin pilke silmäkulmassa. Tämä saattaa tavallaan pitää paikkaansa. Naisille on nimittäin esitetty lukuisia kuvaus­pyyntöjä, joihin he kertovat vastaavansa aina myöntävästi, mutta yhdellä ehdolla.

”Kuvan saa ottaa, jos äänestää Suomea.”

Asut ovat Sydänmaanlakan käsialaa, vaikka malli onkin lainattu. Niiden tekeminen oli vähällä jäädä, sillä vihreä kangas oli ehtinyt lähes jo loppua kangaskaupasta. Onneksi sitä oli jäljellä sen verran, että siitä sai kolmelle naiselle asut.

Bolerot pysyvätkin naisten päällä, vaikka iltapäivästä Liverpoolin kaupungintalon edustalla pärjää vain täpärästi pelkällä bolerolla.

Naisten bolerot olivat jäädä tekemättä, sillä vihreä kangas oli ehtinyt lähes loppua kangaskaupasta. Pienestä palasta sai juuri kolmelle naiselle asut.

Naiset ovat uskaltautuneet Euroviisuihin ensimmäistä kertaa. He ovat pitäneet edellisinä vuosina Keravalla yhteistä kisakatsomoa, mutta nyt oli aika tulla paikan päälle.

He tunnustavat Käärijän tyyliä, koska uskovat tämän voittoon koko sydämestään. Kappale Cha cha cha on sopivasti erilainen tanssikappale, joka vetoaa heihin kuulijana.

Erityistä Käärijässä heidän mielestään on, miten hän on suorapuheinen voittoaikeistaan hyvällä, mutta myös nöyrällä tavalla. Pesonen vertaa Käärijää esimerkiksi suomalaishiihtäjiin.

”Kun hiihtäjät lähtevät olympialaisiin, he sanovat menevänsä tekemään parhaansa. Suomalaiset todella harvoin sanovat suoraan, että he lähtevät voittamaan”, kuvailee Pesonen.

Naiset eivät ole pettyneitä, vaikka voitto ei tulisikaan Suomeen. Heidän mukaansa ”kaikki tämä pöhinä” on antanut ymmärtää, että voitto voisi olla Suomella saavutettavissa.

”Ihan sama, vaikka Käärijä olisi kuudes tai kymmenes. Kaikki tämä pöhinä ei mene millään tavalla hukkaan”, sanoo Sydänmaanlakka.

He pitävät poikkeuksellisena, miten paljon huomiota Käärijä, oikealta nimeltään Jere Pöyhönen, onkaan herättänyt. Samaan aikaan he ymmärtävät seuraavansa artistia sinivalkoisten lasien läpi.

”Suomi on niin Euroopan kartalla”, lisää Pesonen.

Käärijä antamassa haastattelua saunarekalla tiistaina. Lukuisat fanit kerääntyivät rekan ympärille haastattelun aikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat