Sannin, Behmin ja monen muun poptähden uraa rakentamassa ollut Asko Kallonen jättää paikkansa Warner Musicissa

Idols-tuomarina yleisöllekin tutuksi tullut taustavaikuttaja on työskennellyt Warnerilla vuodesta 2007.

Asko Kallonen on vaikuttanut suomalaisen musiikkiteollisuuden portinvartijana jo 30 vuotta.

Kotimaisen popmusiikin tunnetuimpiin taustavaikuttajiin kuuluva Asko Kallonen lopettaa työnsä Warner Musicin kotimaisen musiikin tuotantopäällikkönä lokakuun alussa. Kallonen on työskennellyt Warnerilla vuodesta 2007 ja ollut rakentamassa lukuisien menestysartistien uraa.

Levy-yhtiöuransa aikana hän on tehnyt töitä yhdessä muun muassa HIMin, Samuli Edelmannin, Don Huonojen, Sannin, Antti Tuiskun, J. Karjalaisen, Jenni Vartiaisen ja Behmin kanssa.

Kallonen kertoo tiedotteessa ilmoittaneensa Suomen Warnerin johdolle suunnitelmistaan jo viime vuonna.

”Tulen jatkamaan vielä lokakuun jälkeen työtäni Warnerilla muutamien artistien mentorina ja A&R-konsulttina, joten lopulliset hyvästit nämä eivät ole”, Kallonen kertoo.

Kallonen aloitti uransa musiikkiteollisuudessa BMG Finlandilla vuonna 1993. Hän perusti yhdessä Niko Nordströmin kanssa Helsinki Music Company -yhtiön vuonna 2005. Warner Music osti yhtiön kaksi vuotta myöhemmin, ja Kallonen ja Nordström siirtyivät Warnerin palvelukseen. Niko Nordström on nykyisin Warner Music Finlandin toimitusjohtaja.

63-vuotias Kallonen on tullut tutuksi yleisölle television kautta Idols-ohjelman tuomariston puheenjohtajana vuosina 2003 ja 2007. Ennen levy-yhtiöuraansa hän soitti 1980-luvulla kitaraa Keba-yhtyeessä, jonka tunnetuimpia kappaleita ovat Kesä Espalla ja Piilopaikka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat