Savon Sanomien entinen pää­toimittaja Reino Myöhänen on kuollut

Reino Myöhänen työskenteli Savon Sanomissa lähes 40 vuotta eri tehtävissä, viimeiseksi vastaavana päätoimittajana.

Savon Sanomien entinen päätoimittaja Reino Myöhänen on kuollut 91-vuotiaana, kertoo Savon Sanomat. Myöhänen kuoli kotipitäjässään Pohjois-Savon Siilinjärvellä torstaina 11. toukokuuta.

Metsäpirtissä Karjalankannaksella 30. tammikuuta 1932 syntynyt Myöhänen teki pitkän uran Kuopiossa päämajaansa pitävässä Savon Sanomissa. Vuonna 1953 hänet palkattiin savolaisten valtalehteen, ensin uutistoimittajaksi ja sitten urheilutoimittajaksi. Myöhänen toimi urheilutoimituksen esimiehenä vuosina 1955–1958.

Sen jälkeen hän työskenteli muun muassa uutis- ja toimituspäällikkönä, kunnes vuodesta 1978 lähtien hän toimi ensin kakkos- ja lopulta ykköspäätoimittajana.

Työskenneltyään Savon Sanomissa 38 vuotta Myöhänen jäi eläkkeelle syyskuussa 1991. Edellisenä talvena lehti oli muuttunut keskustan äänenkannattajasta sitoutumattomaksi maakuntalehdeksi. Keskustalaista lehtimiestä se ei silti vaikuttanut harmittavan.

”Vaikka kuulun keskustan lehtimiehiin, ei Savon Sanomien sitoutumattomuus ole minulle ongelma. Tulin aikoinaan töihin vahvaan ja avaraan maakuntalehteen enkä puolueen äänitorveen. Lehteämme on toimitettu keskustalaisessa hengessä, mutta kynnys sitoutumattomaksi lehdeksi oli enää kovin matala”, Myöhänen sanoi eläkkeelle­jäämis­päivänään HS:n silloisen jutun mukaan.

Myöhänen sai valtion journalistipalkinnon 1994.

Savon Sanomat muistelee entistä päätoimittajaansa paitsi erinomaisena uutismiehenä myös hyvänä johtajana ja sparraajana.

”Uutisvoittojensa avulla Savon Sanomat nosti tehokkaasti levikkiään ja kukisti paikallisen kilpailijansa Savo-lehden. 1960-luvun lopulta lähtien levikki nousi vuosittain noin tuhannella kappaleella ja saavutti huippunsa – yli 91 000 kappaletta – Myöhäsen viimeisenä työvuonna 1991”, lehti kirjoittaa muistokirjoituksessaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat