Presidentti Niinistö onnitteli Käärijää

Vantaan kaupunki painotti vantaalaisartistin olevan kaupunkilaisten mielissä ykkönen.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio onnittelivat Käärijää sunnuntaina.

Presidentti Sauli Niinistö ja hänen puolisonsa Jenni Haukio ovat onnitelleet Käärijää menestymisestä Euroviisuissa.

Presidentinkanslia kertoi asiasta sunnuntaina Twitterissä.

Käärijä eli Jere Pöyhönen sijoittui Euroviisuissa toiselle sijalle kappaleella Cha cha cha. Sijoitus on Suomen paras sitten Lordin euroviisuvoiton vuonna 2006.

Euroviisut voitti kilpailun suurin ennakkosuosikki Ruotsi. Maata edusti Loreen popkappaleella Tattoo.

Menestyksestä huolimatta Käärijä itse harmitteli Instagramissa sijoitustaan. Hän myös kiitti yleisöä tuesta.

”5 min ennen suoritusta olin vielä varma voitosta. En voittanut. Kiitos ja anteeksi”, Käärijä kommentoi Instagram-tilillään.

Käärijän sijoitus oli samalla myös paras suomenkielisen kappaleen sijoitus Euroviisuissa koskaan. Lordi esitti voittokappaleensa englanniksi.

Tämänvuotinen voitto oli Ruotsille seitsemäs ja Loreenille toinen. Hän nappasi edellisen viisuvoittonsa vuonna 2012 kappaleella Euphoria.

Suomi sai tämänvuotisessa kilpailussa kovimman yleisöpistesaaliin, kun taas Ruotsi oli ammattilaisraatien ykkönen. Ruotsin lopullinen yhteispistemäärä oli 583 pistettä, Suomen 526 pistettä.

Vantaan kaupunki painottaa vantaalaisartistin olevan kaupunkilaisten mielissä ykkönen, vaikka ”voiton käärikin Ruotsi”.

”Paljon onnea viisumenestyksestä! Tämä kevät on sisältänyt paljon riemua ja kannatuksen huumaa. Olemme otettuja siitä, että Vantaata ja vantaalaisuutta on viety maailmankartalle”, sanoo kaupunginjohtaja Ritva Viljanen kaupungin tiedotteessa.

Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Lindtman (sd) kuvailee koko Suomen ja eritoten vantaalaisten pidätelleen henkeään, kun pisteitä jaettiin finaalilähetyksessä.

”Olemme itse koko ajan uskoneet vantaalaiseen menestykseen. Haluan onnitella Käärijää erinomaisesta euroviisumenestyksestä. Saamme olla ylpeitä vantaalaisuudestamme”, sanoo Lindtman tiedotteessa.

”Käärijä on tuonut esiin sitä, mikä Vantaalla on parasta: rohkeutta olla oma itsensä ja tehdä täysillä”, sanoo puolestaan Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kansanedustaja Sari Multala (kok).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat