Suuri metalli­festivaali Himoksella perutaan vähäisen kysynnän takia

Taustalla ovat festivaalin mukaan kohonneet tuotantokustannukset, kuluttajakäyttäytymisen muutos ja alan kasvava kilpailu.

Apocalyptica esiintyi vuonna 2018 Varna Mega Rock -tapahtumassa Bulgariassa.

Jämsän Himokselle suunniteltu Himos Metal Festival peruuntuu. Festivaali oli tarkoitus järjestää 11.–12. elokuuta.

Festivaalin esiintyjiksi oli kiinnitetty muun muassa saksalainen Helloween, Ville Valon sooloyhtye VV, Apocalyptica, Battle Beast, Blind Channel ja Stam1na.

Festivaali kertoo tiedotteessaan, että syynä perumiseen on lippujen vähäinen kysyntä. Taustalla ovat festivaalin mukaan kohonneet tuotantokustannukset sekä kuluttajakäyttäytymisen muutos ja alan kasvava kilpailu poikkeusvuosien jälkeen.

”Tapahtumien järjestämisen kustannukset ovat merkittävästi kohonneet samalla, kun kuluttajakäyttäytyminen on muuttunut. Liput ostetaan yhä varsin myöhään ja nousseiden elinkustannusten vuoksi kuluttajat tekevät harkittuja valintoja laajasta joukosta tarjontaa. Tässä kohtaa on oltava realisti ja tehtävä vaikeita ja kipeitä peruutuspäätöksiä”, promoottori Timo Isomäki kertoo tiedotteessa.

Festivaalia järjestää vuonna 1993 perustettu tapahtuma-, konsertti- ja ohjelmatoimisto Extra Large Music oy. Muita yhtiön lähiaikojen tapahtumia ovat esimerkiksi Popedan jäähyväiskonsertti syyskuun alussa Ratinan stadionilla Tampereella.

Himos Metal Festival järjestettiin viime vuonna ensimmäistä kertaa. Kahdessa päivässä kävijöitä oli yhteensä noin 10 000.

Lipunostajat voivat hakea rahapalautuksia lippujen ostopaikasta.

Lue lisää: Kalleimmat festivaali­liput maksavat jo yli 200 euroa: Katso listasta, mitä festareille osallistuminen tänä kesänä maksaa

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat