Louise Bourgeoisin hämähäkki­veistos myytiin ennätysmäisellä hinnalla

Veistos on ollut alun perin esillä São Paulon biennaalissa vuonna 1996.

Louise Bourgeoisin Spider-veistos on yli kolme metriä korkea ja levittäytyy yli viiden metrin alueelle.

Ranskalais-amerikkalaisen taiteilijan Louise Bourgeoisin vuonna 1996 viimeistelemä jättimäinen Spider-hämähäkkiveistos myytiin huutokaupassa 32,8 miljoonalla dollarilla eli 30,3 miljoonalla eurolla torstaina New Yorkissa.

Myyntisumma on ennätyksellinen naisveistäjän teokselle huutokaupassa, kertoo maailmanlaajuista taidekauppaa- ja antiikkiesineiden kauppaa harjoittava huutokauppakamari Sotheby's.

Yli kolme metriä korkea ja yli viiden metrin alueelle levittäytyvä veistos oli yksi neljästä huutokaupassa esillä olleista massiivisista hämähäkkiveistoksista.

Bourgeois suunnitteli teoksen vuoden 1996 São Paulon biennaaliin.

Veistos oli lainassa São Paulon modernin taiteen museolla vuosina 1997–2017, minkä jälkeen se oli esillä useissa brasilialaisissa instituutioissa, kertoo CNN.

Huutokauppakamarin mukaan veistoksen myi tämänkertaiseen huutokauppaan brasilialainen Fundacao Itau, joka osti teoksen yli 25 vuotta sitten.

Sotheby'sin mukaan uutta omistajaa ei ole tunnistettu.

Vuonna 2010 98-vuotiaana kuollut Bourgeois syntyi Pariisissa, mutta vietti suuren osan aikuiselämästään New Yorkissa, missä hän tuli tunnetuksi ikonisesta installaatiotaiteestaan.

Hän oli tuottelias taidemaalari ja taidegraafikko, mutta parhaiten hänet tunnetaan suurikokoisista veistoksistaan, erityisesti hämähäkkiveistoksistaan.

Bourgeoisin monumentaaliset hämähäkit ovat esiintyneet julkisissa tiloissa, kuten Espanjan Bilbaossa Guggenheim-museon edustalla, Tate Modernissa Lontoossa, San Franciscon modernin taiteen museossa ja Yhdysvaltain kansallisessa taidegalleriassa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat