Haruki Murakami voitti yhden Espanjan suurimmista kirjallisuus­palkinnoista

Kirjailijan teoksia on kiitelty innovatiivisesta ja kunnianhimoisesta tavasta yhdistää japanilainen perinne ja länsimaisen kulttuurin perintö.

74-vuotias Haruki Murakami tunnetaan surrealistisista teoksistaan.

Japanilaiselle kirjailija Haruki Murakamille myönnettiin keskiviikkona yksi Espanjan tärkeimmistä kirjallisuuspalkinnoista, kertoo uutistoimisto AFP.

Asturian ruhtinattaren säätiön palkinto on suuruudeltaan 50 000 euroa ja se on yksi kahdeksasta taiteen, urheilun ja tieteellisen tutkimuksen vuosittain jaettavasta palkinnosta. Palkinnot jakaa kruununprinsessa Leonorin nimeämä säätiö.

74-vuotias Murakami tunnetaan surrealistisista teoksistaan ja hänen tunnetuimpia teoksiaan ovat muun muassa bestsellerit Norwegian wood ja Kafka rannalla.

Murakamin kirjoja on käännetty noin 50 eri kielelle.

Palkinnon jakava säätiö ylisti Murakamin kirjallisuuden ainutlaatuisuutta, sen yleismaailmallista laajuutta ja kykyä sovittaa yhteen japanilainen perinne ja länsimaisen kulttuurin perintö kunnianhimoisella ja innovatiivisella tavalla.

Murakamia on usein povattu myös Nobelin kirjallisuuspalkinnon saajaksi.

Asturian ruhtinattaren säätiön palkinto myönnetään vuosittain kahdeksalle eri alojen menestyjälle. Palkinnot jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1981, jolloin palkintosarjoja oli kuusi. Sittemmin sarjoja on tullut kaksi lisää.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat