Super­tähdet ylistävät ”rockin kuningatarta” – jopa Nasa kommentoi

Muisteluissa Tina Turnerista korostuvat paitsi hänen lahjansa myös hänen nousunsa vastoinkäymisistä huipulle.

Tina Turner (oik.) esiintyi Beyoncén kanssa Grammy-gaalassa Los Angelesissa vuonna 2008.

Tieto Tina Turnerin kuolemasta 83-vuotiaana nousi hetkessä kansainväliseksi ykkösuutiseksi. Muusikot, näyttelijät, poliitikot ja muut kuuluisuudet intoutuivat muistelemaan kokemuksiaan ”rockin kuningattaresta”.

Rolling Stones -yhtyeen solisti Mick Jagger kutsui Turneria ihanaksi ystäväkseen ja sanoi muistavansa tämän inspiroivana, lämpimänä, hauskana ja anteliaana ihmisenä.

”Hän auttoi minua valtavasti, kun olin nuori. En koskaan unohda häntä”, Jagger kirjoitti Twitterissä.

Kanadalainen rocktähti Bryan Adams kertoi olevansa ikuisesti kiitollinen ajasta, jonka hän on saanut viettää Turnerin kanssa keikkaillessa, levyttäessä ja ystävinä.

”Kiitos, että inspiroit miljoonia ihmisiä ympäri maailman kertomalla tositarinaasi ja antamalla meille äänesi lahjan”, Adams kirjoitti Instagramissa.

Yhdysvaltalainen näyttelijä Forest Whitaker arvioi, että ihmiset rakastivat Turneria paitsi hänen äänensä ja tanssinsa myös hänen luonteensa takia.

”Kun kunnioitamme häntä, pohtikaamme myös hänen lannistumattomuuttaan, miettikäämme millaista suuruutta voi seurata synkimmistäkin päivistämme”, Whitaker kirjoitti Twitterissä.

Englantilainen laulaja-näyttelijä Paloma Faith nimesi Turnerin yhdeksi suurimmista innoittajistaan.

”Olit taustalla läpi lapsuuteni, ja oppiessani tähän ammattiin palasin aina pariisi. Olen ikuisesti kiitollinen, että näin sinut livenä monta kertaa, ikuisesti hämmästellen sielusi tulta ja voimaa. Kukaan muu ei pääse lähellekään”, Faith kirjoitti Instagramissa.

”Kiitos lahjoista, joita annoit minulle ja meille naisille voimaantuaksemme ja puolustaaksemme itseämme ja saamaan itsemme huomioiduksi kääntämällä tuskamme luonnonvoimaksi.”

Yhdysvaltalainen rap-artisti Kid Cudi kertoi Twitterissä, että Turner oli hänen äitinsä sankari ja ”ehdoton supersankari” hänelle itselleenkin.

Koripallolegenda Earvin ”Magic” Johnson ylisti Turneria erityisesti esiintyjänä.

”Hän loi mallin, jota seurasivat muut suuret viihdyttäjät, kuten Janet Jackson ja Beyoncé. Hänen perintönsä elää muissakin suurella energialla esiintyvissä artisteissa”, Johnson kirjoitti Twitterissä.

Yhdysvaltain presidentinhallinnon lehdistöpäällikkö Karine Jean-Pierre sai tietää Turnerin kuolemasta toimittajilta kesken muita asioita koskeneen lehdistötilaisuuden.

”Valtava menetys”, hän kommentoi.

”Se on uskomattoman surullinen uutinen. Tina Turner oli ikoni, musiikin ikoni”, Jean-Pierre sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan tunnustautuen Turnerin faniksi.

Turnerin kuolemaa kommentoi jopa Yhdysvaltain ilmailu- ja avaruushallinto Nasa.

”Simply the Best. – – Hänen perintönsä elää ikuisesti tähtien joukossa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat