Uhmaa rauhan puolesta Bangladeshissa vainottu kirjailija Taslima Nasrin vaatii suvaitsevaisuutta kaikkien uskontojen perustaksi - Kirja-arvostelut | HS.fi

Uhmaa rauhan puolesta Bangladeshissa vainottu kirjailija Taslima Nasrin vaatii suvaitsevaisuutta kaikkien uskontojen perustaksi

On syytä epäillä, että Ajatollah Khomeini ei lukenut Salman Rushdien Saatanallisia säkeitä, ennen kuin langetti siitä kirjailijalle tappotuomion. Luultavimmin hän ei tutustunut teokseen tuomion jälkeenkään. On syytä epäillä, että ne tuhannet bangladeshiläiset, jotka vaativat Taslima Nasrinin tappamista, eivät tunne kirjailijan tuotantoa eivätkä halua kuunnella hänen puhettaan, vaan tyytyvät käsitykseen, joka tukee heidän ennakkoluulojaan.

28.8.1994 0:00

On syytä epäillä, että Ajatollah Khomeini ei lukenut Salman Rushdien Saatanallisia säkeitä, ennen kuin langetti siitä kirjailijalle tappotuomion. Luultavimmin hän ei tutustunut teokseen tuomion jälkeenkään.

On syytä epäillä, että ne tuhannet bangladeshiläiset, jotka vaativat Taslima Nasrinin tappamista, eivät tunne kirjailijan tuotantoa eivätkä halua kuunnella hänen puhettaan, vaan tyytyvät käsitykseen, joka tukee heidän ennakkoluulojaan. Viha antaa voimaa.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat