Euroopan herrasta altavastaajaksi Amerikkalaistutkijan mukaan Euroopan kahtiajaon murtuminen alkoi, kun "Kremlin juonimasta" Etykistä tuli ihmisoikeuksia korostava Helsinki-prosessi - Kirja-arvostelut | HS.fi

Euroopan herrasta altavastaajaksi Amerikkalaistutkijan mukaan Euroopan kahtiajaon murtuminen alkoi, kun "Kremlin juonimasta" Etykistä tuli ihmisoikeuksia korostava Helsinki-prosessi

Oliko Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi (Etyk) Leonid Brezhnevin juoni, jota Urho Kekkonen Kremlin käskystä ja Max Jakobsonin ideoimana lähti markkinoimaan maailmalle? Näinkin on dokumenttitutkimuksessa väitetty. Tuore amerikkalaistutkimus ei tällaisia nyansseja erota.

4.1.1994 0:00

Oliko Euroopan turvallisuus- ja yhteistyökonferenssi (Etyk) Leonid Brezhnevin juoni, jota Urho Kekkonen Kremlin käskystä ja Max Jakobsonin ideoimana lähti markkinoimaan maailmalle? Näinkin on dokumenttitutkimuksessa väitetty.

Tuore amerikkalaistutkimus ei tällaisia nyansseja erota. William Koreyn teesi on yksinkertainen: Etyk muodostui yhdeksi, ehkä ratkaisevaksi, kommunismin herravallan murtajaksi Euroopassa. Sitä tuskin Brezhnev oli ajatellut. Kekkosesta en menisi takuuseen.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat