Oskar Merikannon elämäkerta kertoo kutakuinkin kaiken Suosikkisäveltäjästä luettavasti - Kirja-arvostelut | HS.fi

Oskar Merikannon elämäkerta kertoo kutakuinkin kaiken Suosikkisäveltäjästä luettavasti

Miten kertoa menneisyyden tärkeästä ihmisestä? Miten keksiä metodi, kaava, jonka myötä merkkimiehen elämä ja työ parhaiten kävisi lukijalle selväksi? Seppo Heikinheimo täydensi merkittävän Aarre Merikanto -tutkielmansa laatimalla laajan kirjan myös tämän isästä, säveltäjästä joka yhä on suomalaisen musiikin ehkä suosituin tekijä.

10.12.1995 0:00

Miten kertoa menneisyyden tärkeästä ihmisestä? Miten keksiä metodi, kaava, jonka myötä merkkimiehen elämä ja työ parhaiten kävisi lukijalle selväksi?

Seppo Heikinheimo täydensi merkittävän Aarre Merikanto -tutkielmansa laatimalla laajan kirjan myös tämän isästä, säveltäjästä joka yhä on suomalaisen musiikin ehkä suosituin tekijä. Niin suosittu, että isä Oskarin nimiin on jo vuosisadan alussa pantu monia häntä ja Sibeliusta vertailevia vitsejä: "Ai painiiko hänkin?" Suosikkisäveltäjän ikuinen ongelma on ollut hänen yrityksensä tehdä tai saada arvostusta "korkeammalla tasolla". Oskar Merikanto sävelsi ensimmäisen suomenkielisen oopperan ja voitti hyväätarkoittavan, mutta jo toisen kerran auki julistetun kilpailun sen ainoana osanottajana.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat