Ihmisen oikeus valoon ja muistiin Rax Rinnekangas löytää taiteesta yhteyden myös omaan lapsuuteensa Etelä-Pohjanmaalla - Kirja-arvostelut | HS.fi

Ihmisen oikeus valoon ja muistiin Rax Rinnekangas löytää taiteesta yhteyden myös omaan lapsuuteensa Etelä-Pohjanmaalla

kirjat Ihmisen oikeus valoon ja muistiin Rax Rinnekangas löytää taiteesta yhteyden myös omaan lapsuuteensa Etelä-Pohjanmaalla M uisti on valon toinen kieli - taiteilija, kirjailija ja toimittaja Rax Rinnekangas pohtii sen nimisessä esseekokoelmassaan taidetta, jossa valo toimii merkkinä.

22.11.2002 0:00

kirjat Ihmisen oikeus valoon ja muistiin Rax Rinnekangas löytää taiteesta yhteyden myös omaan lapsuuteensa Etelä-Pohjanmaalla M uisti on valon toinen kieli - taiteilija, kirjailija ja toimittaja Rax Rinnekangas pohtii sen nimisessä esseekokoelmassaan taidetta, jossa valo toimii merkkinä. Taiteen ilmentämää valoa on hänen mukaansa kolmella tasolla, paikallisena, psykologisena ja henkisenä valona. Valoon kytkeytyy myös muisti, - Rinnekankaan taiteilijoita on ennen kaikkea Veikko Vionoja, jonka maalaukset kuvittavat kirjaa muutenkin kuin vain hänen taidettaan koskettelevan avausesseen lisäksi. Vionojan taide toimii lähtökohtana Rinnekankaan pohtiessa valon eri tasoja ja yhteyttään muihin taiteilijoihin.

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat