Eriparinen säveltäjä- muotokuva - Levyarvostelut | HS.fi

Eriparinen säveltäjä- muotokuva

Levyn erilajisia teoksia yhdistää kitara, joka ei kuitenkaan riitä yhtenäisyyden takeeksi. Monipuolisuuden sijasta Paavo Korpijaakon (s. 1977) säveltäjämuotokuvasta tulee eriparinen, kun esityksetkin puutteineen jäävät osin aroiksi. Se ei koske Petri Kumelaa , jonka hallittu ja sävykäs kitaransoitto Kimberley -soolosonaatissa pääsee oikeuksiinsa.

12.12.2012 2:25

Korpijaakko: Nebula, Uniavaruusalus, Kimberley. Kumela, Penttinen, Keski-Pohjanmaan kamariorkesteri, Kangas. Alba cd/sacd. 22 e.

Kitara. Levyn erilajisia teoksia yhdistää kitara, joka ei kuitenkaan riitä yhtenäisyyden takeeksi. Monipuolisuuden sijasta Paavo Korpijaakon (s. 1977) säveltäjämuotokuvasta tulee eriparinen, kun esityksetkin puutteineen jäävät osin aroiksi. Se ei koske Petri Kumelaa, jonka hallittu ja sävykäs kitaransoitto Kimberley-soolosonaatissa pääsee oikeuksiinsa. Nebula-konsertossa Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin puhtaus ei aina pidä. Rytmijaksoissa löytyy kunnon iskua. Piskuinen varovaisuus vaivaa myös mezzosopraano Tiina Penttistä Rakel Liehun runoihin sävelletyssä Uniavaruusaluksessa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osaston uusimmat

Luitko jo nämä?

Osaston luetuimmat