Kuluttaja    |   KAUPPAKASSI-KILPAILU

Paranneltu vetokassi voitti

Tilaajille

Pyysimme lukijoita lähettämään ehdotuksia, millä ostoksia voisi kuljettaa niin, että välttyisi kauppakassien roikottamiselta käsissä.

Leikkimielisen kilpailun voitti helsinkiläinen 64-vuotias Nils-Erik Hongelin.

Hongelin ei pelkästään ideoinut, vaan oli viime talvena jopa rakentanut parannellun version vedettävästä ostoskassista. Pikaisessa kokeilussa vetokassi oli vakaa kädessä, pysyi ripeässä kulussa mukana ja jynksytti näpsäkästi ylös jopa rappusia!

Hongelin oli ostanut reilunkokoisen pyöräkassin. Hänestä kassissa oli liian pienet pyörät ja kepoinen runko. Siksi kassi oli hidas ja hutera.

Niinpä Hongelin vaihtoi pyörät isompiin, lastenrattaiden pinnatuihin, ilmatäytteisiin pyöriin. Ne saa napsautettua pois, jos haluaa lastata kassin vaikkapa autoon. Pyöristä tuli kassiin myös leveyttä ja vakautta.

Tukevuutta rakennelmaan syntyi siten, että Hongelin vahvisti laukun vetoaisaa ja pohjaa kulmaprofiililla ja ristikkäistuilla.

Paranneltu vetokassi valmistui kotioloissa pienellä hitsauksella ja porauksella.

"Nyt kassi kulkee mukana nopeammassakin kävelyvauhdissa, se on tukeva ja sen saa kätevästi vedcttyä raitiovaunuun tai vaikka portaita ylös. Painaviakin ostoksia voi kuljettaa", Hongelin kertoo. Enää kassia ei tosin saa taiteltua pieneen tilaan. "Jos jokaisella olisi tällainen mukana ratikassa, niin olisihan se hankalaa." Vastauksessa raatia miellytti myös hauskasti väännelty insinöörisuomi. "Asensin pyörät lievään aurauskulmaan, samoin hieman kaltevaan asentoon kaarreominaisuuksien parantamiseksi", Hongelin kirjoitti.

Hongelinin voittoon vaikutti myös se, että hän mainitsi monen muun kisaan osallistuneen tavoin ämmänlänget. Niistä Hongelin aikoo kehittää kevyen hiilikuituisen teleskooppiversion, jonka voi taitella pieneen tilaan.

Rakentelu on kuusi vuotta sitten myyntifaktorin töistä eläkkeelle jääneelle Hongelinille rakas harrastus. Hän on koostanut muun muassa kauniin koristetykin, punaisena tuikkivan lampun keittiön ikkunaan ja halkomakoneen mökille.

Muille kuin itselleen Hongelin ei aio vetokasseja parannella. "Eläkkeellä ei voi kovin paljon ylimääräistä tienata." Voittaja saa kirjapalkinnon.

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Väitteet siitä, että presidenttipari ei kutsunut Linnan juhliin kulttuuriväkeä, ovat totaalista hölynpölyä

  4. 4

   Uusi Tähtien sota -elokuva The Last Jedi on niin hyvä, että se pääsee jo lähelle alkuperäistä trilogiaa

  5. 5

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  6. 6

   Edis Tatli kohtaa EM-ottelussa Francesco Pateran – HS seuraa ottelua

  7. 7

   Suojelupoliisi haluaa perustaa vakoilukoulun – Supo ja Puolustusvoimat tarvitsevat 130 uutta työntekijää tiedustelulakeja toteuttamaan

  8. 8

   Helsingissä rytisee nyt pelti, märkä lumi kaatanut kymmeniä puita – kolareita eri puolilla Suomea

  9. 9

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  10. 10

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  11. Näytä lisää
  1. 1

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  2. 2

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Kiinalaismedia: Hurjia selfie-kuvia harrastanut mies putosi pilvenpiirtäjästä ja kuoli

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  7. 7

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  8. 8

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  9. 9

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  10. 10

   Potilas ohjattiin päivystyksestä sydänfilmiin Vantaalla, parkkisakko mätkähti – Viranomainen tiukkana: Sakon saa anteeksi ”jos joutuu tyyliin suoraan leikkaussaliin”

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  6. 6

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  7. 7

   Kyykky on tämän hetken kovin hitti – Tätä Mariah Careyn kyykkyasentoa on vaikea päihittää, ja siksi fanit rakastavat sitä

  8. 8

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  9. 9

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  10. 10

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  11. Näytä lisää