Kuluttaja

Karaokebaari olohuoneeseen

Kotibileissä voi pelata tietovisaa, tanssipelejä ja karaokea. Tylsä peli latistaa tunnelman, ja naapurikin saattaa kimpaantua melusta.

Tilaajille

On lauantai-ilta.

Panu, 31, Laura, 27, Ilkka, 32, ja Anni, 27, odottavat bileiden alkamista. Tänään teemana on kokeilla pelikonsoleiden pelejä, jotka on tarkoitettu nimenomaan kotibileiden ajanvietteeksi. Luvassa on tanssia, laulua ja visailua.

Testattavana on neljä uutuuspeliä: Nintendon Wii Party -bilepeli, Xbox 360:n Dance Central -tanssipeli, Play Station 3:n Singstar Suomihitit -karaokepeli sekä Play Station 3:n Buzz!-musavisa.

Kello 18.02 alkaa karaoke.

Playstation 3:n Singstar Suomihitit -pelissä (46,90 e) voi laulaa kotimaisia hittejä Dingon

Autiotalo-klassikosta Cheeckin

Jos mä oisin sä -räppihittiin. Pelissä on 30 erilaista kappaletta, ja lisää voi ostaa netistä.

Konsolipelikaraoke muistuttaa oikeaa karaokea. Kotipeli eroaa kapakkakaraokesta siinä, että yleisössä on vain ystäviä ja siinä voi kilpailla.

Kaveriporukassa ei kehtaa naureskella epäonnistuneelle laululle, vaikka esityksiä seurataan silmä kovana. Ehkä siksi kynnys laulamiseen on matala, ja karaokeen nihkeästi suhtautuva testaajakin laulaa monta kertaa.

"Kotona on helpompi laulaa kuin baarissa." "Näen itseni laulamassa Tauskia puoli kahden aikaan." "Tämä on estojenpoistopeli suomalaisille." "Biisejä voisi olla enemmän." "Pitäisi olla kotiteatteri, ettei laulua tarvitsisi kuunnella television kaiuttimista." Muita uusia laulupelejä: Wiin Wii Sing - Robbie Williams (42,90 e).

Kello 19.10 tanssitaan.

Konsoliksi vaihtuu Xbox 360 ja peliksi Dance Central -tanssipeli (42,90 e).

Kinect-lisälaitteen (148,90 e.) avulla Dance Centralia pelataan ilman ohjaimia.

Peli tunnistaa pelaajan liikkeet kameran avulla. Tarkoitus on matkia ruudulla näkyviä liikkeitä, ja peli ilmoittaa onnistumisesta.

Tanssittavaksi tarjotaan 32 kappaletta, joista puolet on 2000-luvun hittejä, kuten Lady Gagan

Pokerface. Mutta heti alussa tulee ongelma: tilaa on liian vähän. Siirrämme olohuoneen sohvan pois tieltä, raivaamme tilaa tanssillle ja alamme pelata.

Seuraa paljon naurua, hassun näköistä hötkymistä ja sulavia tanssiliikkeitä. Sitten nauretaan lisää ja ihmetellään sitä, miten peli voi tunnistaa tanssijan liikkeet.

Peli vaatii keskittymistä, ja tanssiessa tulee lämmin.

Kilpaakin voisi tanssia, mutta kisailua ei synny.

Dance Centralia voi pelata jokainen, mutta tanssitaidosta on hyötyä. Testaajat keskittyvät kummastelemaan toistensa suorituksia, kuten karaokessakin.

"Tämä on kuin sci-fi-leffasta." "Alkuillan peli. Ihan siistiä." "Tätä ei voi pelata tölkki kädessä, muuten juoma läikkyy." "Tähän voi jäädä koukkuun." "Olkapäästä kuului tanssiessa naks!" Muita uusia tanssipelejä: Playstation 3:n Singstar Dance (39,90 e) ja Wiin Just Dance 2 (39,90 e).

Kello 20.57 sohva siirretään takaisin paikalleen.

Nyt alkavat bileet!

Nintendo Wiin Wii Party -bilepeli (43,90 e) on kokoelma yksinkertaisia pelejä monelle pelaajalle.

Aluksi kokeilemme bingoa, mutta se ei innosta.

Siirrymme lautapeliin, jossa liikutaan pelilaudalla oikean lautapelin tapaan. Kisaamme toisiamme vastaan erilaisissa tehtävissä, esimerkiksi ammunnassa.

Peli on tylsä, ja juhlatunnelma lässähtää. Syykin on selvä: Wii Party on tarkoitettu lastenkutsuille, ei kolmekymppisten bileisiin.

"Mitä tässä pitää tehdä?" "Tätä ennen oli oikeasti hauskaa." "Lähtisin kotiin, jos en olisi jo kotona." Muita uusia bilepelejä: Playstation 3:n Start the Party (39,90 e) ja Xbox 360:n Game Party: In Motion (ilmestyy 3.12.)

Kello 21.38 testiin pääsee Playstation 3:n Buzz!-musavisa (39,90 e). Nyt ratkaistaan, kuka on bileiden musatietäjä.

Suomenkielinen Buzz! jäljittelee television tietokilpailuohjelmia: pelaajat luovat itselleen hahmot, jotka näkyvät ruudulla.

Kilpailut kestävät vartista tuntiin. Eri osioissa pitää muun muassa tunnistaa kappaleita ja vastata musiikkivideopätkiin liittyviin kysymyksiin.

Peliä pelataan erikoisohjaimilla, ja nopeus on tärkeää.

Monivalintakysymysten ansiosta tietovisassa voi menestyä hyvällä onnellakin.

Musiikkitietoudesta on kuitenkin hyötyä samoin kuin radion ja television musiikkikanavien seuraamisesta.

"En voi pärjätä, koska en tiedä musiikista mitään." "Peli kestää aika pitkään." "Tästä tulee eniten kilpailufiilis." "Voisin pelata uudestaankin." Kello 22.45 testi päättyy, ja on aika valita paras peli. Bilettäjistä valinta on mahdoton.

Lopulta yksi peli kiinnostaa muita enemmän: "Voitaisiinko pelata vielä Singstaria?" Uusintapeli päättyy kuitenkin lyhyeen. Hoilaamisesta häiriintynyt naapuri koputtaa seinään.

Hintatiedot: Verkkokauppa.com. Hinnat eivät sisällä lisälaiteita.

"Tätä ei voi pelata tölkki kädessä, muuten juoma läikkyy."

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  3. 3

   Walesilainen lammasfarmari äänesti brexitin puolesta, mutta nyt EU-ero vaarantaa koko elämäntyön: ”En koskaan halunnut kovaa brexitiä”

  4. 4

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  5. 5

   Helsinki-Vantaan lentokenttä meni sekaisin: Laukkujensa etsijöitä kehotettiin tiistaina lähtemään pois ja palaamaan aamulla asiaan

  6. 6

   Egyptiläinen laulajatar söi musiikkivideolla banaania alusvaatteissaan – tuomittiin kahdeksi vuodeksi vankilaan siveettömyydestä

  7. 7

   Lasten ruutuaika ei saisi ylittää paria tuntia päivässä, sanoo silmälääkäri: ”Laitteiden tuijotus on jo nyt lisännyt lasten silmävaivoja, emmekä tiedä, mitä puhelin ja tietokoneet oikeasti tekevät silmille”

  8. 8

   Pakkasukon porttikielto on hyvä uutinen

  9. 9

   Espoo varautuu ongelmiin: Liikennekaaos uhkaa tammikuussa, kun länsimetron liityntäliikenne käynnistyy

  10. 10

   "Häirintää on todella runsain mitoin", sanoo Rakennusliiton puheenjohtaja – Nyt kymmenen eri alojen vaikuttajaa kertoo, miten he aikovat puuttua seksuaaliseen häirintään

   Tilaajille
  11. Näytä lisää
  1. 1

   Tarina opiskelijanaisen täysin surkeasta seksiyöstä nousi maailmanlaajuiseksi hitiksi – Miksi annamme huonon seksin tapahtua?

  2. 2

   #Metoo-kampanja voi lannistaa ujot ja kokemattomat pojat

  3. 3

   Venäjä saattaa antaa Ruotsille ikävän joululahjan: Iskander-ohjuksia naapuriin – Mutta miksi ohjus­kohut hymyilyttävät Venäjän tuntevia suomalais­sotilaita?

   Tilaajille
  4. 4

   Suurmoskeijahanke sai pakit Helsingissä, puuhanainen uhkaa viedä moskeijan muualle: ”En ole käynyt yhtäkään järkevää keskustelua yhdenkään poliitikon kanssa”

  5. 5

   Sikarin muotoista asteroidia tarkkaillaan radioteleskoopilla – se on niin outo, että siinä voisi olla merkkejä vieraasta sivilisaatiosta

  6. 6

   Ultra Bran jälkeen Vuokko Hovatta menetti ensin lapsen ja sitten miehensä: ”On lohdullista tietää, että aika kauheistakin asioista voi selvitä”

   Tilaajille
  7. 7

   Vuosikymmeniä paraatipaikalla polkuhintaan kirjoja myynyt antikvariaatti kaatui Helsingin kaupungin vuokran­korotuksiin – ”Olemme pelanneet tähänkin asti minimikatteella”

  8. 8

   Ensin Vantaa kaatoi tonnikaupalla lasten ruokaa roskiin, nyt kaupunkilaiset maksavat siitä miljoona euroa – ”Käsittämätön virhe”, luonnehtii poliitikko

  9. 9

   Mielikuva automarketissa ravaavasta ”prisma­perheestä” lykkää lapsen­tekoa – kolme–nelikymppisten ruuhka­vuodet pakkautuvat yhä lyhyempään jaksoon

  10. 10

   Suomalaismies vaati Googlelta 120 000 euron korvauksia henkisestä kärsimyksestä, kivusta ja särystä, mutta joutui itse maksajaksi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Helsinkiläis­nainen otti kuvan pyörä­tielle pysäköidystä paketti­autosta – autosta tuli poliisi ja vei ilman henkilöllisyys­todistusta liikkeellä olleen naisen putkaan

  2. 2

   Kuvia Suomesta, osa 27: Mikko Suutarinen valokuvasi kuljettajia, jotka muistuttavat ajoneuvojaan

  3. 3

   Alma on julkaissut musiikkia vain vajaat 17 minuuttia – Onko hän todella kansain­välisesti menestynein suomalainen artisti?

   Tilaajille
  4. 4

   Tämä kysymys kysytään lähes jokaisessa työhaastattelussa, sillä se paljastaa työntekijästä paljon – Näin vastaat siihen oikein

   Tilaajille
  5. 5

   Onko tässä Linnan juhlien hervottomin kuva – Oletko koskaan nähnyt Timo Soinia yhtä onnellisena?

  6. 6

   HS:n lukijat äänestivät suosikkinsa Linnan juhlien näyttävimmistä puvuista – kärki­viisikossa säihkyviä paljetteja, upeita laahuksia ja Suomen leijonalla koristeltu housupuku

  7. 7

   Kummelin Heikki Silvennoinen on ymmällään ja otettu sketsinsä maailmanlaajuisesta suosiosta: ”Pääasia, että ihmiset nauravat”

  8. 8

   Viiden lapsen isä Topi Linjama erosi vanhoillislestadiolaisuudesta ja puolustaa nyt isien asemaa – Isä on monessa perheessä juoksupoika ja äiti projektipäällikkö, hän sanoo

   Tilaajille
  9. 9

   Järjestäjän Facebook-kirjoitus osoittaa: Töölöntorin alpakka­tapahtumalla haluttiin viedä huomio pois 612-kulkueesta ja saada se siirtymään muualle

  10. 10

   Toimittaja kyykkäsi viikon ajan: asennon vaikeus ja kivistys yllättivät, muiden kummastelu ja muotikin haittasivat – lopulta käteen jäi uusi, terveellinen tapa

   Tilaajille
  11. Näytä lisää