Paahdettua hummeria mausteliemessä ja tattarisuikaleet - Kuukausiliite | HS.fi

Paahdettua hummeria mausteliemessä ja tattarisuikaleet

Hummeriannoksen voi valmistaa sekä tuoreesta että pakastetusta hummerista.

Julkaistu: 3.12.2016 2:00
  • 6 hummerinpyrstöä

  • kirkastettua voita

  • suolaa

  • pippuria

Tattarisuikaleet:

  • 2 dl tattarijauhoja

  • 1 kananmuna

  • 2 dl vettä

  • 3 tl rypsiöljyä

  • ½ dl sulatettua voita

  • suolaa

Mausteliemi:

  • 1 salottisipulia

  • 3 limetinlehteä

  • 1 rkl sitruunaruohoa (tuore tai tahna)

  • 3 dl kookosmaitoa

  • 1 dl kalalientä

  • 1 dl valkoviiniä

  • sahramia

  • 1 rkl voita

  • korianterin lehtiä

Kuori hummeri (tuore tai pakaste, pyrstö tai kokonainen). Kypsennä hummerin pyrstöt kirkastetussa voissa (noin minuutti sataa grammaa kohden). Mausta suolalla ja pippurilla. Säilytä huoneenlämmössätai kypsennä juuri ennen tarjoilua. Jos hummeri on jo kypsä, sen voi lämmittää.

Valmista tattarisuikaleet. Sekoita jauhot, muna ja vesi. Lisää suolaa, 3 teelusikallista öljyä ja 50 g sulatettua voita.

Paista ohukaiset kevyesti paistinpannulla. Anna ohukaisten jäähtyä ennen leikkaamista. Leikkaa ohukaiset kapeiksi, noin sentin levyisiksi suikaleiksi.

Valmista mausteliemi. Kuullota pilkotut salottisipulit kattilassa sahramin kanssa. Lisää limetinlehdet ja sitruunaruoho.

Lisää kookosmaito, kalaliemi ja valkoviini. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna kiehua hiljalleen kunnes puolet liemestä on haihtunut. Siivilöi ja lisää ruokalusikallinen voita.

Kokoa annos. Asettele tattarisuikaleet lautasen pohjalle. Leikkaa hummerinpyrstö kolmeen osaan ja asettele suikaleiden päälle. Lisää mausteliemi ja koristele korianterin lehdillä.

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat