Riistafilee - Kuukausiliite | HS.fi

Riistafilee

Syntinen ankanmaksa syventää riistafileen.­

3.12.2016 2:00 | Päivitetty 3.12.2016 2:00
  • 1 kg riistafileetä (peura, hirvi, jänis tai poro)

  • suolaa

  • pippuria

  • 10 kpl katajanmarjoja

  • 1 rkl öljyä

  • ½ dl tuoretta timjamia

Mustajuuri:

  • 160 g mustajuurta

  • 1,5 l vettä

  • ½ dl vehnäjauhoja

  • sitruunamehua

  • 2 cm pala tuoretta inkivääriä

  • 1 rkl voita

  • 1 rkl sokeria

  • limetin kuorta

Sieniä ja artisokkaa:

  • 50 g herkkutatteja

  • 50 g maa-artisokkaa

  • 2 valkosipulinkynttä

  • voita

  • suolaa

  • pippuria

  • persiljaa

Ankanmaksakastike:

  • 60 g ankanmaksaa (tuoretta tai terriiniä)

  • 20 g salottisipulia

  • 1 vaniljatanko

  • 2 tl kardemummaa

  • 2 dl lihalientä

  • 2 dl punaviiniä

  • suolaa

  • pippuria

Mausta riistafilee suolalla ja pippurilla. Murskaa katajanmarjat ja silppua timjami ja lisää ne öljyyn. Hiero fileen pintaan. Anna lihan marinoitua noin kaksi tuntia. Paista huoneenlämpöinen liha paistinpannulla molemmilta puolilta noin kaksi minuuttia. Kääri liha folioon ja säilytä huoneenlämmössä.

Valmista mustajuuret. Kuori mustajuuret, leikkaa pitkittäin kolmeen osaan ja pane kulhoon, jossa on sitruunavettä.

Kuumenna 1 ½ litraa vettä kiehuvaksi, lisää sitruunamehua ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää kattilaan mustajuuret ja keitä niitä noin 15 minuuttia.

Säästä 1 dl keitinlientä paistovaiheeseen.

Kuori ja raasta inkivääri. Raasta limetin kuori. Pane paistinpannulle voi ja sokeri. Pane mustajuuret pannulle. Lisää raastettu inkivääri sekä limetin mehu ja raastettu kuori. Lisää keitinliemi. Anna kiehua hiljalleen, kunnes liemestä on haihtunut puolet.

Viipaloi tatit ja artisokat. Ruskista voissa. Lisää pilkotut valkosipulinkynnet. Ruskista viipaloidut tatit ja artisokat voissa. Lisää hienonnettu valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää hienonnettu persilja.

Valmista ankanmaksakastike. Kuullota salottisipulit. Lisää halkaistu vaniljatanko. Lisää kardemumma, lihaliemi ja punaviini. Lämmitä hiljalleen kunnes kastike on saostunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita, siivilöi ja säilytä huoneenlämmössä. Lisää ankanmaksa viimeisenä.

Kokoa annos. Aseta lautaselle kolme palaa mustajuurta. Leikkaa riistafileestä kolmionmuotoisia paloja ja asettele mustajuurten päälle. Asettele tatit ja artisokat annoksen päälle. Kaada päälle kastiketta ja ankanmaksasiivu.

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite