Mysin sienipullat - Kuukausiliite | HS.fi

Mysin sienipullat

Mysi Lahtisen kuuluisat lihapullat saavat nyt rinnalleen sienipullat.

6.1.2017 2:00 | Päivitetty 6.1.2017 2:00
  • 200 g ruskeita suomalaisia herkkusieniä

  • 3 viipaletta tuoretta vaaleaa leipää

  • 1/2 dl vettä

  • 1/2 dl kermaa

  • 1 sipuli

  • loraus vettä

  • 1 vajaa kasvisliemikuutio

  • 1 dl korppujauhoja

  • 1 dl ruoho- tai kevätsipulia silputtuna

  • valkopippuria

  • voita paistamiseen

Tee taikinalle leipäsuurus ja sipulisilppu näin: Riivi leipäviipaleitten sisus kulhoon. Kaada kerma ja vesi päälle. Hiero murskaksi ja anna levätä puolisen tuntia.

Paista sipulit raukeaksi voissa pannussa. Lisää joukkoon vesi ja murustettu liemikuutio (lähes kokonaan). Keitä sekoitellen, kunnes neste on haihtunut ja sipulisilppu on kiiltävän mehevää.

Silppua sienet pieniksi kuutioiksi ja paista ne voissa pannussa. Kaada paistos kulhoon leipäsuuruksen ja sipulien päälle. Lisää muutama ripaus valkopippuria, ruohosipulisilppu ja korppujauhot joukkoon. Sekoita taikina ja anna sen levätä hetkinen.

200 grammaa pieniksi silputtuja herkkusieniä on noin 2 ½ desilitraa. Mitta on hyvä tietää, jos haluat käyttää herkkusienien sijasta vaikkapa tatteja tai muita metsäsieniä.

Kostuta kämmenet vedessä ja pyörittele taikina pieniksi palleroiksi. Nosta ne pannulle ja paista voissa kypsiksi.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite