Lasimestarin silli - Kuukausiliite | HS.fi

Lasimestarin silli

Lasimestarin silliin tulee renkaita pienistä punasipuleista, joita Mysi kutsuu joulusipuleiksi.

Julkaistu: 2.12.2017 2:00
  • 2–3 kevytsuolattua kokonaista rasvasilliä

  • 2–3 pientä punasipulia

  • 2 laihaa porkkanaa

  • 2–3 laakerinlehteä

  • melko runsaasti rouhittua valkopippuria

  • oikein runsaasti sinapinsiemeniä

  • Mausteliemi:

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 dl vettä

  • 1 dl sokeria

  • 1 rkl hunajaa

  • 5 kokonaista mausteneilikkaa

  • 15 maustepippuria

Keitä mausteliemi ja pane jäähtymään.

Kevytsuolattuja sillejä ei tarvitse liottaa. Poista sillistä sisälmykset ja huuhtele kala. Leikkaa sillit parin sentin levyisiksi paloiksi, porkkanat pyöreiksi, ohuiksi paloiksi ja punasipulit renkaiksi.

Kaada lasipurkin pohjalle sinapinsiemeniä. Asettele päälle sillipaloja pystyyn ja mausta ne rouhitulla valkopippurilla. Lisää punasipulirenkaita ja porkkanapaloja. Sitten taas sinapinsiemeniä ja niin edelleen kerroksittain. Kun purkki on puolillaan, työnnä laakerinlehdet purkin laidoille kalapalojen viereen. Täytä purkki.

Kaada hyvin jäähtynyt mausteliemi päälle. Liemen pitää peittää ainekset. Sulje purkki ja vie se kylmään. Lasimestarin silli on valmista parin päivän kuluttua.

Resepti: Mysi Lahtinen

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Lasimestarinsilli

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat