Suutarinlohi - Kuukausiliite | HS.fi

Suutarinlohi

Mysi kääntää päällimmäisistä fileistä nahkapuolen ylöspäin ennen tarjoilua. Kuva: Laura Riihelä

Julkaistu: 2.12.2017 2:00
  • n. 1 kg pieniä silakoita

  • 1–2 sipulia

  • suolaa

  • hienoa sokeria

  • valkopippuria

  • 3 dl kylmää vettä

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

Perkaa kalat fileiksi. Leikkaa selkäevä ja repsottavat mahanalusreunukset pois. Tätä herkkua ei saa tehdä vähän sinne päin peratuista silakoista. Valmiit silakkafileet eivät käy tähän hienouteen ollenkaan.

Huuhtele fileet ja valuta hyvin.

Lado kerros fileitä nahkapuoli alaspäin kauniin astian pohjalle. Ripottele päälle reilusti suolaa, ripaus hienoa sokeria ja kohtuullisesti valkopippuria. Lisää paljon ohuenohuiksi leikattuja sipulirenkaita ja kaada päälle vähän kylmästä vedestä ja etikasta sekoitettua lientä.

Täytä astia kerroksittain ja kaada lientä astiaan niin paljon, että ladelma peittyy reilusti. Pane kevyt paino päälle, jotta kalat pysyvät uimasillaan.

Huomenna alkaa suutarinlohi olla syötävän hyvää, mutta seuraavaan päivään se paranee entisestään.

Resepti: Mysi Lahtinen

Seuraa uutisia tästä aiheesta
suutarinlohi