Herne-maissi-pannukakut, lohta ja yrttikastiketta - Kuukausiliite | HS.fi

Herne-maissi-pannukakut, lohta ja yrttikastiketta

Paavon lettujen kanssa tarjoillaan kahdenlaista savustettua lohta.­

3.2.2018 2:00 | Päivitetty 3.2.2018 2:00
  • Taikina, josta tulee 18 pientä lettua:

  • 1 muna

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 2 dl maitoa

  • 1 rkl oliiviöljyä

  • ripaus suolaa

  • 100 g keitettyjä maissinjyviä

  • 100 g keitettyjä herneitä

  • voita paistamiseen

  • Täyte:

  • 300 g lämminsavustettua lohta

  • 300 g kylmäsavustettua lohta

  • Yrttikastike:

  • 2 dl ranskankermaa

  • 1 rkl tilliä, persiljaa tai molempia

  • 1 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa

  • ripaus suolaa

  • mustapippuria

Sekoita maito, muna, jauhot, suola ja oliiviöljy. Anna turvota pari tuntia huoneenlämmössä tai jätä taikina yön yli jääkaappiin.

Herneet ja maissit voivat olla pakastettuja tai tuoreita. Keitä niitä minuutin verran, huuhtele lävikössä kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla taputellen. Jätä herne-maissiseos kulhoon odottamaan.

Valmista yrttikastike sekoittamalla ranskankerma, hienonnettu tilli ja/tai persilja, vaalea balsamiviinietikka, suola ja pippuri.

Kuumenna ohukaispannu ja lisää voinokareet. Kun voi on hieman ruskistunut, laita ruokalusikallinen herne-maissiseosta kuhunkin pesään ja lisää päälle lettutaikinaa piripintaan. Paista rauhassa ja käännä kahden lastan avulla.

Nosta kolme kullanruskeaa lettua lautaselle. Asettele päälle lämminsavustettua lohta, kylmäsavustettua lohta ja lopuksi ruokalusikallinen yrttikastiketta. Voit ripotella loput maissit ja herneet lautasille ja koristella versoilla. Kahdenlaisen savustetun lohen sijaan myös graavilohen ja grillatun graavilohen yhdistelmä sopii täytteeksi.

Resepti: Paavo Turtiainen

Artikkeliin liittyviä aiheita

lettu
Pannukakku
Herne
Maissi

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite