Minttumarinoidut katkaravut ja mansikka-limettikastike - Kuukausiliite | HS.fi

Minttumarinoidut katkaravut ja mansikka-limettikastike

Kukat lautasella ovat syötäviä begonian terälehtiä, joita myydään Yhdysvalloissa – kumma kyllä – nimellä apple blossoms, omenankukat.

Julkaistu: 3.3.2018 2:00
  • 24 keitettyä keskikokoista katkaravunpyrstöä pakasteena

  • 1 rkl tuoretta minttua silppuna

  • 500 g pakastemansikoita

  • 1 limetin mehu

  • ½ limetin kuori raastettuna

  • 1 tl sokeria

  • ripaus suolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

  • rucolaa

Sulata katkaravunpyrstöt pakkauksen ohjeen mukaan. Taputtele ne kuiviksi ja sekoita kulhossa puolikkaan limetin mehuun ja ruokalusikalliseen hienonnettua minttua. Anna maustua tunnin ajan.

Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Lisää limetin toisen puolikkaan mehu ja raastettu kuori. Mausta sokerilla, ripauksella suolaa ja rouhitulla mustapippurilla.

Lusikoi mansikkakastiketta lautaselle. Asettele neljä katkaravunpyrstöä päälle. Koristele rucolalla.

Resepti: Paavo Turtiainen

Seuraa uutisia tästä aiheesta

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?

Luetuimmat

Uusimmat