Päärynät viinissä ja kinuskikastiketta - Kuukausiliite | HS.fi

Päärynät viinissä ja kinuskikastiketta

Mikäli saatavilla on tuoreita marjoja, niillä voi raikastaa ja kaunistaa päärynäjälkiruokaa.­

3.3.2018 2:00 | Päivitetty 3.3.2018 2:00
  • 3 isoa, kiinteää päärynää

  • 1 pullo punaviiniä

  • 2 dl sokeria

  • 1 kanelitanko

  • 2–3 tähtianista

  • 1 rkl pistaasipähkinöitä murskattuna

  • 2 dl fariinisokeria

  • 1 ½ dl kuohukermaa

  • 3 rkl voita

  • ripaus suolaa

Kuori päärynät ja halkaise pituussuunnassa. Poista kota. Lämmitä viini, sokeri ja kanelitanko kiehumispisteeseen kattilassa. Nosta päärynät liemeen ja keitä 20–25 minuuttia.

Anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

Nopea kinuskikastike syntyy päärynöiden jäähtyessä.

Keitä sokeria, kermaa ja voita kattilassa matalalla lämmöllä noin kuusi minuuttia tai kunnes kastike paksunee. Sekoita koko ajan. Anna jäähtyä. Huomioi, että kastike paksunee kylmetessään.

Tee joka päärynänpuolikkaan toiseen reunaan viiltoja

niin, että hedelmä leviää viuhkamaisesti.

Valuta päärynöille kinuskikastiketta ja ripottele päälle pistaasinmuruja.

Voit pakastaa punaviiniliemen uutta käyttöä varten.

Resepti: Paavo Turtiainen

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite