Kuukausiliite

Poppari vaihtoi kesähitit käsihuuhteisiin

Tytöt tykkää -rallatuksesta tunnettu Tea Hiilloste meni yliopistoon ja ryhtyi kemistiksi.

Kesällä 2007 kappale liisteröityi korviin, jos kuunteli yhtään vaikkapa radiota. Julkaisua edeltävänä keväänä sen suosiota ei kuitenkaan osattu aavistaa.

Soolouraansa aloitellut Tea Hiilloste oli tulossa levy-yhtiöstä, josta mukaan oli lykätty demolevy. Hiilloste istui Toyota Yariksen etupenkillä ja työnsi levyn autonsa cd-soittimeen.

Kappaleita oli muutama. Alkoi soida vaah­tokarkkimaisen kevyt rallatus, jonka Jark­ko Ehnqvist oli tehnyt päivässä. Sanat kuuluivat: Tytöt tykkää pojista, ja pojat tykkää tytöistä…

Se sai Hiillosteen innostumaan heti. Tämän haluan levylleni! Hän levytti kappaleen, ja siitä tuli kesän kuumin kotimainen hitti.


Aivan kaikki eivät tykänneet. Vuonna 2013 Iltalehti järjesti äänestyksen, jossa kysyttiin kaikkien aikojen ärsyttävintä suomalaista kesärenkutusta. Tytöt tykkää oli ylivoimainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingin Herttoniemessä sijaitseva konttori on uudenkorskea. Keittiönurkan tiski­altaan reunalla seisoo pullollinen LV-merkkistä käsihuuhdetta ja Bea Pro -pesunestettä.

”Meidän tiimimme tuotteita”, Tea Hiilloste mainitsee.

Hän tuli monialayhtiö Berneriin pari vuotta sitten kemistiharjoittelijaksi. Nyt hän on ­tuotepäällikkö, joka vastaa yrityksen sairaala­käyttöön tarkoitetuista desinfiointiaineista. Päivät kuluvat asiakastapaamisissa ja miet­tiessä uusia tuotteita kemistien kanssa.

Jos kemian alan ura on lähtenyt ripeästi lentoon, vaadittiin viihdebisneksessä aikanaan sitäkin useampia yrityksiä. Hiilloste oli harjoitellut klassista laulua lukioikäisestä lähtien ja kiersi laulunopettajan kannusta­mana ­kil­pailusta toiseen: televisio-ohjelma Pop­starsin ensimmäinen tuotantokausi, tango­mark­kinat, Golden Stars -iskelmäkisat, Idols. ­Yleensä hän karsiutui jo alussa.

Vuonna 2004 harjoittelu tuotti tulosta. ­Hiilloste pääsi Popstars-kilpailun kakkoskauden parhaista muodostettuun Jane-tyttö­bändiin. Tuli kaksi levyä, jotka kieppuivat listoilla ­mutta eivät olleet kovien odotusten mukaisia suursuosikkeja.

Kun Jane lopetti vuonna 2007, sooloura käynnistyi saman tien. Kepeän popin lisäksi Hiilloste teki viihdettä myös lapsille: juonsi MTV3-kanavan Kids Top 20 -musiikkiohjelmaa ja toimi Sub-tv Juniori -maksukanavan kas­voina yhdessä rap-artisti Kanan kanssa. ­Viimeinen, vuonna 2013 ilmestynyt soolo­levy oli lastenmusiikkia.

Tytöt tykkää jäi Hiillosteen ainoaksi isoksi soolohitiksi. Hän sanoo olevansa yhä ylpeä kappaleesta – myös sen saamasta raivostut­tavan jumputuksen leimasta.

”Se, että jokin on joidenkin mielestä upeaa, vaatii myös toisen puolen. Jing ja jang. En koskaan edes halunnut olla ’ihan jees’.”

Hiilloste tunnettiin julkisuudessa höp­sönä, yltiöpirteänä blondina. Nyt hän sanoo, että aurinkoisuus oli aitoa Teaa. ”Hymy on ollut aina minun keinoni lähestyä ihmisiä.”

Sitä paitsi hömppäimago tuntui turvalli­selta. ”Kukaan ei odottanut yhtään mitään. On kivempi yllättää fiksuudella kuin sillä, että leikkii viisasta ja onkin tyhmä.”

Nykyisessä työssä ennakkoluuloja pääsee toisinaan murtamaan. Kerran Tea Hiilloste piti ­luennon lääkinnällisten laitteiden EU-asetuksista. Yksi kuulijoista tuli kehumaan ihmetellen: oletpa viisas!

Bimbomaiseen julkisuuskuvaan ei aivan istunut sekään, että soolourallaan Hiilloste sanoitti ja sävelsi itse huomattavan osan ­kappaleistaan. Eikä se, että valtaosa omista sävellyksistä oli mollivoittoisia, alakulossa vellovia lauluja. ”Levyille vain valikoituivat yleensä ne pirteät.”

Saati se, että viihdeuran rinnalla Hiilloste opiskeli. Ensin hän luki ammattikorkea­koulussa sairaan- ja tervey­denhoitajaksi ja pyrki useana vuonna lääke­tieteelliseen. Sitten al­koivat kemian yliopisto-opinnot, ja lopulta etenkin orgaaninen eli hiili­yhdis­tei­siin kes­kittyvä kemia tempasi mukaansa.

Helsingin yliopistoon vuonna 2015 valmis­tuneessa gradussa oli 81 sivua. Dibentso­diok­so­siini­tyyppisen ligniinimalliaineen entsymaattinen hapetus sekä yhdisteen käyttäytyminen pyrolyysi-kaasukromatografia-massaspektrometrissä.

Nykyisin lastentapahtumien juonto- ja laulukeikat ovat Hiillosteelle enää satunnainen harrastus. Tytöt tykkää -hitin hän esitti vii­meksi ystävän kotipihafestareilla vuosi sitten, kun oikein pontevasti vaadittiin. Sitä edelli­sestä kerrasta ehti kulua vuosia.

Tosin välillä karaokessa joku tuntematonkin saattaa yrittää ilmoittaa sen hänen laulettavakseen. ”Sanon, että aa, kuka tämän on ­laittanut, voitkin itse vetää sen!”

Tea Hiilloste, 35, on Berner-yhtiön desinfiointiaineista vastaava tuotepäällikkö. Vuosina 2005–2013 hän julkaisi Jane-yhtyeen kanssa ja sooloartistina neljä poplevyä ja yhden lastenlevyn. Lisäksi hän juonsi ­MTV3:lla Kids Top 20 -ohjelmaa sekä nykyistä C More Juniori -kanavaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuukausiliite
 • Missä hän on nyt

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Luksusautoja myydään verkossa muutamalla tonnilla – Mutta onko käytetty Jaguar S-Type hyvä ostos?

  2. 2

   Krp: Turun saaristossa huomiota herättävä operaatio epäillyn talousrikoksen takia – tällä alueella poliisi tekee etsintöjä

  3. 3

   ”Hän ei lopeta koskaan” – Tällainen mies on rahalla, viinalla ja nuuskalla lapsia Helsingin keskustassa houkutellut sarjahyväksikäyttäjä

   Tilaajille
  4. 4

   Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

  5. 5

   Suomalainen turisti, älä luota poliisiin!

  6. 6

   Nykylasten normaali on jotain, mitä me nelikymppiset emme edes olisi voineet nähdä

  7. 7

   Uusi nopea testi paljastaa, kuinka suuri on riski sairastua muistisairauteen

  8. 8

   Hitler viihtyi sotavuosienkin aikana natsien lomaparatiisissa Baijerin alpeilla

  9. 9

   Tarkkuuskiväärin kanssa pullistellut Putin mokaili aseenkäytössä – Lepsuilu kertoo presidentin viimeisen kauden syndroomasta

  10. 10

   Jaakko Pitkäjärvi osti puolen miljoonan euron McLaren 720:n – sitten ”brutaali vehje” lipesi

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Uusi nopea testi paljastaa, kuinka suuri on riski sairastua muistisairauteen

  2. 2

   Alusvaateketju julkaisi ”seksikkään Handmaid’s Tale -asun” – internet raivostui, yhtiö poisti asun ja todellisuutemme otti taas askeleen lähemmäs satiiria

  3. 3

   Tarkkuuskiväärin kanssa pullistellut Putin mokaili aseenkäytössä – Lepsuilu kertoo presidentin viimeisen kauden syndroomasta

  4. 4

   Jaakko Pitkäjärvi osti puolen miljoonan euron McLaren 720:n – sitten ”brutaali vehje” lipesi

  5. 5

   ”Vaatekaappi pursuaa tavaraa, mutta mitään järkevää päällepantavaa ei löydy” – Kapselipukeutuminen ratkaisee ongelman, näin se toimii

   Tilaajille
  6. 6

   Eduskunta äänesti Soinin luottamuksen puolesta äänin 100–60, kokoomuksen rivit rakoilivat

  7. 7

   Antti Kaikkonen ja Satu Taiveaho eroavat – ”Emme luovuttaneet helpolla”, Kaikkonen sanoo

  8. 8

   Kaikki naiset eivät kohta kelpaa naisiksi yleisurheilun huipulla, ja tulkinta kohdistuu vahvasti yhteen juoksijaan – ”Ajassa voidaan palata sata vuotta taaksepäin”

  9. 9

   Neljä kokoomuksen naista kieltäytyi tukemasta Soinia – kokivat ”painostusta” ja ”vähättelyä”

  10. 10

   Krp: Turun saaristossa huomiota herättävä operaatio epäillyn talousrikoksen takia – tällä alueella poliisi tekee etsintöjä

  11. Näytä lisää
  1. 1

   ”Ihmisroskana” esitetty asunnoton alkoholisti Markku Korhonen ahdistui ja suuttui niin, että teki rikos­ilmoituksen – entinen yrittäjä auttoi pitkään muita, mutta päätyi itse sillan alle

  2. 2

   Virpi oli luokan priimus ja lääkäriperheen kultahippu – Hänestä tuli kirurgi, joka leikkasi potilaita lääkehuuruissa ja joutui lopulta vankilaan

   Tilaajille
  3. 3

   Puolella miljoonalla suomalaisella on riittämätön lukutaito – Testaa, kuinka hyvin itse ymmärrät lukemaasi

  4. 4

   Äiti riehui, ryyppäsi ja teki lopulta itsemurhan – Kun Sari Järn halusi ymmärtää miksi, hän löysi suvun synkän historian

   Tilaajille
  5. 5

   Helsinkiläisnaisen auto saarrettiin traktorilla Nuuksiossa – ”Espoon sumputtaja” Lucas Heimsch perheineen kertoo nyt, mikä kaupunkilaisten käytöksessä mättää

  6. 6

   Espoolainen oppilas kuoli saatuaan sairaus­kohtauksen liikunta­tunnilla, jolla tehtiin piip-testiä – Testistä on annettu tarkat ohjeet kouluille, sanoo sivistys­toimen johtaja

  7. 7

   Miehet ovat usein tajuamattaan henkisen väkivallan uhreja – ”Miehillä voi olla parinkymmenen vuoden kokemus alistamisesta”

  8. 8

   Auschwitziin matkanneet Kallion lukiolaiset kokivat Suomi-häpeää krakovalaisessa juutalaisravintolassa: ”Minun oli pakko mennä kysymään heiltä, että ymmärrättekö te yhtään, mitä teette”

  9. 9

   ”Ongelmista ykkönen on viina, kakkonen on viina ja kolmonen on viina” – Ensihoidon eläköityvä vastuulääkäri Teuvo Määttä on nähnyt Helsingin pimeän puolen

  10. 10

   Siirtämäänsä autoa tuhonnut hinaus­auton kuljettaja herätti hämmennystä Vantaan Koivu­haassa – auto oli tarkoituskin viedä romutettavaksi, kertoo kuljettaja

  11. Näytä lisää
  Uusimmat