Kuukausiliite

Poppari vaihtoi kesähitit käsihuuhteisiin

Tytöt tykkää -rallatuksesta tunnettu Tea Hiilloste meni yliopistoon ja ryhtyi kemistiksi.

Kesällä 2007 kappale liisteröityi korviin, jos kuunteli yhtään vaikkapa radiota. Julkaisua edeltävänä keväänä sen suosiota ei kuitenkaan osattu aavistaa.

Soolouraansa aloitellut Tea Hiilloste oli tulossa levy-yhtiöstä, josta mukaan oli lykätty demolevy. Hiilloste istui Toyota Yariksen etupenkillä ja työnsi levyn autonsa cd-soittimeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kappaleita oli muutama. Alkoi soida vaah­tokarkkimaisen kevyt rallatus, jonka Jark­ko Ehnqvist oli tehnyt päivässä. Sanat kuuluivat: Tytöt tykkää pojista, ja pojat tykkää tytöistä…

Se sai Hiillosteen innostumaan heti. Tämän haluan levylleni! Hän levytti kappaleen, ja siitä tuli kesän kuumin kotimainen hitti.


Aivan kaikki eivät tykänneet. Vuonna 2013 Iltalehti järjesti äänestyksen, jossa kysyttiin kaikkien aikojen ärsyttävintä suomalaista kesärenkutusta. Tytöt tykkää oli ylivoimainen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Helsingin Herttoniemessä sijaitseva konttori on uudenkorskea. Keittiönurkan tiski­altaan reunalla seisoo pullollinen LV-merkkistä käsihuuhdetta ja Bea Pro -pesunestettä.

”Meidän tiimimme tuotteita”, Tea Hiilloste mainitsee.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hän tuli monialayhtiö Berneriin pari vuotta sitten kemistiharjoittelijaksi. Nyt hän on ­tuotepäällikkö, joka vastaa yrityksen sairaala­käyttöön tarkoitetuista desinfiointiaineista. Päivät kuluvat asiakastapaamisissa ja miet­tiessä uusia tuotteita kemistien kanssa.

Jos kemian alan ura on lähtenyt ripeästi lentoon, vaadittiin viihdebisneksessä aikanaan sitäkin useampia yrityksiä. Hiilloste oli harjoitellut klassista laulua lukioikäisestä lähtien ja kiersi laulunopettajan kannusta­mana ­kil­pailusta toiseen: televisio-ohjelma Pop­starsin ensimmäinen tuotantokausi, tango­mark­kinat, Golden Stars -iskelmäkisat, Idols. ­Yleensä hän karsiutui jo alussa.

Vuonna 2004 harjoittelu tuotti tulosta. ­Hiilloste pääsi Popstars-kilpailun kakkoskauden parhaista muodostettuun Jane-tyttö­bändiin. Tuli kaksi levyä, jotka kieppuivat listoilla ­mutta eivät olleet kovien odotusten mukaisia suursuosikkeja.

Kun Jane lopetti vuonna 2007, sooloura käynnistyi saman tien. Kepeän popin lisäksi Hiilloste teki viihdettä myös lapsille: juonsi MTV3-kanavan Kids Top 20 -musiikkiohjelmaa ja toimi Sub-tv Juniori -maksukanavan kas­voina yhdessä rap-artisti Kanan kanssa. ­Viimeinen, vuonna 2013 ilmestynyt soolo­levy oli lastenmusiikkia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Tytöt tykkää jäi Hiillosteen ainoaksi isoksi soolohitiksi. Hän sanoo olevansa yhä ylpeä kappaleesta – myös sen saamasta raivostut­tavan jumputuksen leimasta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Se, että jokin on joidenkin mielestä upeaa, vaatii myös toisen puolen. Jing ja jang. En koskaan edes halunnut olla ’ihan jees’.”

Hiilloste tunnettiin julkisuudessa höp­sönä, yltiöpirteänä blondina. Nyt hän sanoo, että aurinkoisuus oli aitoa Teaa. ”Hymy on ollut aina minun keinoni lähestyä ihmisiä.”

Sitä paitsi hömppäimago tuntui turvalli­selta. ”Kukaan ei odottanut yhtään mitään. On kivempi yllättää fiksuudella kuin sillä, että leikkii viisasta ja onkin tyhmä.”

Nykyisessä työssä ennakkoluuloja pääsee toisinaan murtamaan. Kerran Tea Hiilloste piti ­luennon lääkinnällisten laitteiden EU-asetuksista. Yksi kuulijoista tuli kehumaan ihmetellen: oletpa viisas!

Bimbomaiseen julkisuuskuvaan ei aivan istunut sekään, että soolourallaan Hiilloste sanoitti ja sävelsi itse huomattavan osan ­kappaleistaan. Eikä se, että valtaosa omista sävellyksistä oli mollivoittoisia, alakulossa vellovia lauluja. ”Levyille vain valikoituivat yleensä ne pirteät.”

Saati se, että viihdeuran rinnalla Hiilloste opiskeli. Ensin hän luki ammattikorkea­koulussa sairaan- ja tervey­denhoitajaksi ja pyrki useana vuonna lääke­tieteelliseen. Sitten al­koivat kemian yliopisto-opinnot, ja lopulta etenkin orgaaninen eli hiili­yhdis­tei­siin kes­kittyvä kemia tempasi mukaansa.

Helsingin yliopistoon vuonna 2015 valmis­tuneessa gradussa oli 81 sivua. Dibentso­diok­so­siini­tyyppisen ligniinimalliaineen entsymaattinen hapetus sekä yhdisteen käyttäytyminen pyrolyysi-kaasukromatografia-massaspektrometrissä.

Nykyisin lastentapahtumien juonto- ja laulukeikat ovat Hiillosteelle enää satunnainen harrastus. Tytöt tykkää -hitin hän esitti vii­meksi ystävän kotipihafestareilla vuosi sitten, kun oikein pontevasti vaadittiin. Sitä edelli­sestä kerrasta ehti kulua vuosia.

Tosin välillä karaokessa joku tuntematonkin saattaa yrittää ilmoittaa sen hänen laulettavakseen. ”Sanon, että aa, kuka tämän on ­laittanut, voitkin itse vetää sen!”

Tea Hiilloste, 35, on Berner-yhtiön desinfiointiaineista vastaava tuotepäällikkö. Vuosina 2005–2013 hän julkaisi Jane-yhtyeen kanssa ja sooloartistina neljä poplevyä ja yhden lastenlevyn. Lisäksi hän juonsi ­MTV3:lla Kids Top 20 -ohjelmaa sekä nykyistä C More Juniori -kanavaa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kuukausiliite
 • Missä hän on nyt

Kommentit

  Ei vielä kommentteja. Kirjoita ensimmäinen.

  Näytä lisää
  Luetuimmat
  • Juuri nyt
  • Päivä
  • Viikko
  1. 1

   Siivooja pyyhki samalla rätillä vessanpönttöä ja juomalaseja – Hitiksi noussut video luksushotelleista pöyristyttää Kiinassa: ”Onneksi minulla ei ole varaa yöpyä tuolla”

  2. 2

   Finnairilla ulosmarssi: Uusi työehtosopimus laskemassa lukuisten työntekijöiden palkkoja

  3. 3

   14-vuotias halusi kysyä tuomareilta, miksi hänet oli viety lastenkotiin – Oikeus hylkäsi toiveen, lapsi valitti asiasta ja voitti

  4. 4

   Uni oli pelottava, ja siinä kuusivuotias Patrick Tiainen rakasti poikaa – Tiainen nousi karismaattisen seurakunnan johtoon, uskoi Jumalan eheyttävän hänet ja myönsi lopulta, että uni oli totta

   Tilaajille
  5. 5

   Pyöräilijä liukastui hevosenlantaan – vaatii korvauksia Helsingin kaupungilta

  6. 6

   Saunalahden koulukohussa mukana ollut Espoon sivistystoimen johtaja Aulis Pitkälä jää eläkkeelle – ”Päätös syntyi siksi, että olen jo niin vanha”

  7. 7

   Kaksoset oli jo annettu Katja Korhosen rinnalle, kun hoitaja nappasi pojan ja vei pois – Pian äiti silitti heiveröistä selkää ja toivoi, että lapsi saisi elää

   Tilaajille
  8. 8

   Poliisi etsii kadonnutta aurinkoa Helsingissä: ”Emme toistaiseksi epäile rikosta”

  9. 9

   Suomen tulevaisuus vaikuttaa nyt aiempaa synkemmältä – Kahdeksan grafiikkaa näyttää uuden väestöennusteen madonluvut

  10. 10

   Miksi autojen keskipaikan kohdalla on möykky, joka tekee keskipaikka­matkustuksen epämukavaksi?

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Mies hyppäsi Pitkältäsillalta ja kuoli – ”Oli ilmeisesti halunnut näyttää, että pystyy uimaan kylmässä vedessä”

  2. 2

   Marco Bjurström vaikenee tanssikoulunsa hyväksikäyttö­epäilyistä – Alan veteraani Anitra Ahtola tuomitsee tapauksen: ”En hyväksyisi omassa koulussani”

  3. 3

   Uni oli pelottava, ja siinä kuusivuotias Patrick Tiainen rakasti poikaa – Tiainen nousi karismaattisen seurakunnan johtoon, uskoi Jumalan eheyttävän hänet ja myönsi lopulta, että uni oli totta

   Tilaajille
  4. 4

   Viranomainen tarkasti Meilahden sairaalan: leikkausosastolla raadetaan niin äärirajoilla, että siitä aiheutuu vaaraa

  5. 5

   Kun nuoret äidit haksahtavat ravitsemusgurujen hölynpölyyn, kärsijöitä ovat lapset – Näin sanoo ravitsemusterapeutti Reijo Laatikainen ja oikoo verkon vallanneita harhaluuloja yksi kerrallaan

   Tilaajille
  6. 6

   Miksi autojen keskipaikan kohdalla on möykky, joka tekee keskipaikka­matkustuksen epämukavaksi?

  7. 7

   Floridan tiukoissa vaaleissa ajauduttiin 8,3 miljoonan äänen käsilaskentaan ja oikeuden­käynteihin – ”Olemme tehneet itsemme naurun­alaisiksi koko maailman edessä”

  8. 8

   Alvar Aallon suunnittelema sellutehdas oli tuomittu tuhoon, mutta sitten suuri johtaja lausui yllättävät sanat – Pelastus löytyi puun ihmeaineesta, joka saattaa pian tuottaa enemmän kuin sellu  

  9. 9

   Kolme tavallista suomalais­naista repäistiin pysty­metsästä super­tähdiksi Etelä-Koreaan – ”Mihin olemme oikein lähteneet mukaan”

  10. 10

   Norjalaisfregatti voi vaipua vieläkin syvemmälle, nostotyö vie viikkoja – Naisupseereja ryöpytetään vaikka ei tiedetä, olivatko he edes laivalla

  11. Näytä lisää
  1. 1

   Siivooja Aino-Maija Leinonen näki keskiluokkaiset kodit ja päätti elää toisin – ”Kaikkien lempiväri on valkoinen ja kaikilla on samat esineet”

   Tilaajille
  2. 2

   Puurokattila liedellä kertoi, että asunnosta oli lähdetty vauhdilla – Sina Varheen tytär katosi, ja seuraavien kuukausien jäljet seuraavat äitiä läpi elämän

   Tilaajille
  3. 3

   Helsingin surkein taloyhtiö oli pahassa jamassa ja jopa vaarallinen – juuri valmistunut peruskorjaus maksoi 2 800 euroa neliöltä

  4. 4

   Suorakulmaisen jäävuoren mysteeri selvisi Etelämantereella

  5. 5

   Ilta-Sanomat: Näyttelijä Aku Hirviniemi sai syytteen kahdesta seksuaalisesta ahdistelusta

  6. 6

   Syvällä Lapin erämaassa kulkee natsi-Saksan viimeinen puolustuslinja, ja nyt sieltä löytyi salaperäinen vankileiri

   Tilaajille
  7. 7

   Ihmisten ja hiirten aivoista löytyi suolisto­bakteereita – ”Tämä on tajunnan­räjäyttävää”, kommentoi neuro­tieteilijä

  8. 8

   Helsingissä kuultiin ”Islannin ihmeestä”: Nuorten juominen, tupakointi ja huumeiden­käyttö laskivat dramaattisesti, koska vanhempien asenteet ja käytös muuttuivat

  9. 9

   ”Täällä tulee törmäys sitten” – 130-metrinen norjalainen sotalaiva törmäsi säiliöalukseen monista varoituksista huolimatta, käy ilmi lauantaina julkaistulta äänitteeltä

  10. 10

   Mies loi ”bändilleen” tyhjästä fani­kunnan, levy-yhtiön sekä uutis­sivuston ja buukkasi niiden avulla kiertueen ilman yleisöä – nyt hän selittää tekoaan Twitterissä

  11. Näytä lisää