Sieni-hernerisotto - Kuukausiliite | HS.fi

Sieni-hernerisotto

Risottoon laitetaan juuri niitä sieniä, joita sieni- tai ostoskorista löytyy.

Julkaistu: 6.10.2018 2:00
  • 2 rkl oliiviöljyä

  • 2 dl hienoksi silputtua sipulia

  • 750 g metsäsieniä

  • 4 rkl voita

  • 4 dl arborioriisiä

  • 2 1/2 dl valkoviiniä

  • 1 1/2 l sieni- tai kasvislientä (itse tehtyä tai valmista)

  • 2 dl pakastettuja herneitä sulaneina

  • 2 dl parmesaania lastuina

  • 2 rkl hienoksi silputtua tuoretta persiljaa

  • suolaa ja pippuria

Kuumenna öljy pannulla ja kuullota puolet sipulisilpusta (1 dl) pehmeäksi. Lisää puhdistetut, pilkotut sienet noin viideksi minuutiksi. Jätä sivuun odottamaan. Älä anna jäähtyä.

Sulata paksupohjaisessa kolmen litran kattilassa kolme ruokalusikallista voita, laita kattilaan loput sipulisilpusta ja ripaus suolaa. Kun sipuli on pehmennyt, lisää riisi ja kääntele sitä pannulla, kunnes riisin päät ovat läpikuultavia. Lisää viini ja anna kiehua samalla sekoittaen, kunnes viini on imeytynyt riisiin. Lisää noin 5 dl sienilientä ja anna taas kiehua noin 9–10 minuutin ajan sekoittaen. Sitten lisää joka 2–3 minuutin välein

2 dl sienilientä samalla sekoittaen, kunnes riisi on kypsää, mutta jyvät ovat vielä kiinteitä. Et välttämättä tarvitse kaikkea lientä.

Sekoita joukkoon ruokalusikallinen voita, sieni-sipuliseos, parmesaanilastut, herneet ja persiljasilppu. Tarkista, kaipaatko suolaa ja pippuria. Tarjoile heti.

Resepti: Paavo Turtiainen

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?