Mikä meitä vaivaa? Silakka oli suomalaisten perusruokaa, mutta nyt vain kolme prosenttia kotimaassa pyydetystä silakasta päätyy lautasille - Kuukausiliite | HS.fi

Mikä meitä vaivaa? Silakka oli suomalaisten perusruokaa, mutta nyt vain kolme prosenttia kotimaassa pyydetystä silakasta päätyy lautasille

Itäisellä suomenlahdella on enää kaksi silakan troolaajaa, 79-vuotias Holger Sjögren ja 72-vuotias Hannu Lanki. Silakkaa ei syödä eikä kalastus kiinnosta.

Tilaajille
Julkaistu: 3.2.2019 2:00, Päivitetty 3.2.2019 6:46

Holger Sjögren (vas.) ja Hannu Lanki iloitsevat Pyhtään edustalle itäisellä Suomenlahdella suuntautuneen kalareissun saaliista: 600 kiloa silakkaa. Kuva: Juha Metso

Kuuntele juttu podcastina:

Kotkan Kuusisen kalasatamassa on vielä aivan pimeää, kun kalastajat Holger Sjögren ja Hannu Lanki ryhtyvät valmistelemaan troolaria lähtökuntoon. Yöllä on satanut reilusti lunta, ja maisema on muuttunut kertaheitolla talviseksi. Sataman edustalle on pakkautunut jäätä isoiksi lautoiksi.

Luetuimmat

Uusimmat