Wallenbergiläinen - Kuukausiliite | HS.fi

Wallenbergiläinen

Wallenbergiläinen pihvi on saanut nimensä Ruotsin mahtisuvulta.

Julkaistu: 2.3.2019 2:00
  • 2 kananmunan keltuaista

  • 4 dl kermaa

  • 600 g (vasikan) jauhelihaa

  • 2 tl suolaa

  • valkopippuria

  • mustapippuria

  • korppujauhoja

  • voita paistamiseen

annos on neljälle

Sekoita keltuaiset ja kerma. Kaada sitten seos vähitellen jauhelihan joukkoon samalla sekoittaen. Voit käyttää sähkövatkainta taikinakoukuilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöreitä pihvejä.

Kääntele pihvit korppujauhoissa lautasella ja paista voissa pannulla 3–4 minuuttia kummaltakin puolelta.

Pihvi on kypsä, kun se tuntuu kiinteältä painaessa sormella sen keskeltä.

Tarjoile perunamuusin, herneiden ja sokeroitujen puolukoiden kanssa.

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?