Kokkaamisen kohokohta - Kuukausiliite | HS.fi

Kirjailija Leena Lehtolainen asuu Inkoossa sienimetsän keskellä.

Kokkaamisen kohokohta

Nyt jännittää: maan tunnetuin dekkarikirjailija laittaa ruokaa, joka lässähtää helposti. Sienikohokas on Leena Lehtolaisen ruokabravuuri, mutta pitääkö se pintansa?


4.1.2020 2:00 | Päivitetty 5.1.2020 8:27

On totuuden hetki.

Leena Lehtolainen raottaa uuninluukkua varovasti. Läsnäolijat pidättävät hengitystään. Mutta puuh, ei hätää. Neljästä sienikohokkaasta ainakin kolme on kohonnut täydellisesti. Niiden kullankeltainen pinta suorastaan pullistelee.

”Kun äitini aikoinaan valmisti kohokasta, hän kielsi meitä lapsia tulemasta keittiöön”, Lehtolainen kertoo.

Luitko jo nämä?