Sofi Oksasen lammaspata - Kuukausiliite | HS.fi

Sofi Oksasen lammaspata

Eriväriset paprikat antavat väriä tuhdille lammaspadalle.

Julkaistu: 4.4. 2:00

Kuudelle

Marinoimiseen:

  • 800 g karitsan lihaa (esimerkiksi paistia tai lapaa)

  • 2 tl kanelia

  • suolaa

  • rouhittua mustapippuria

Pataan:

  • 6–10 suippopaprikaa tai grillattua paprikaa purkissa

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 3 suurehkoa punasipulia

  • 2 vihreää paprikaa

  • 1 punainen chili (tai enemmän, jos tykkää tulisesta)

  • valkosipulia

  • 2–3 tl jeeraa

  • 1 ½ tl makeaa savupaprikaa

  • 1 lihafondinappi tai 1 rkl nestemäistä lihafondia

  • 3–4 dl punaviiniä (alkoholiton punaviini käy myös)

  • 1 prk tomaattimurskaa

  • 1–2 rkl muscovadosokeria

  • ½ prk letšoa

Tarjoiluun:

  • 5 kpl kypsiä tomaatteja kuutioina

  • hapankermaa (tai smetanaa)

Pilko karitsa suupalankokoisiksi paloiksi ja marinoi liha. Hiero pintaan mustapippuria, suolaa ja kanelia.

Anna marinoitua yön yli jääkaapissa.

Ota liha huoneenlämpöön.

Paahda paprikoita 200-asteisessa uunissa kunnes ne saavat väriä pintaan. Punaiset paahtuvat nopeammin kuin vihreät.

Pilko punasipuli ja kuullota suuressa, paksupohjaisessa kattilassa. Lisää paahdetut paprikat, tomaattipyree, chili, tomaattimurska, valkosipuli, punaviini, fondi, muscovadosokeri ja mausteet. Anna poreilla.

Kuumenna paistinpannu. Ruskista lihanpalat nopeasti kuumalla pannulla. Lisää lammaspalat pataan.

Anna padan muhia pitkään. Jos käytät erityistä haudutuspataa, haudutusaika on 3 tuntia korkeimmalla lämpötilalla. Jos käytät tavallista valurautapataa, hauduta vähintään viisi tuntia, mutta pata voi hyvin muhia yön yli uunissa matalassa lämmössä.

Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja/tai jeeraa.

Pilko tuoreet tomaatit ja tarjoile pata tomaatti-kuutioiden ja hapankerman kanssa.

Resepti: Sofi Oksanen

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?