Sofi Oksasen limettipiirakka - Kuukausiliite | HS.fi

Sofi Oksasen limettipiirakka

Sofi Oksasen limettipiiraassa on hapankermaa, joka leikkaa makeutta.­

4.4.2020 2:00 | Päivitetty 4.4.2020 2:00

Kuudelle

Pohja:

  • 200–300 g digestive-keksejä

  • 100 g sulatettua voita

  • 2 rkl sokeria

Täyte:

  • 4 limettiä

  • 1 prk kondensoitua maitoa

  • 1 tl vaniljaa

  • 3 rkl ranskankermaa/hapankermaa

  • 4 munankeltuaista

Marenki:

  • 4 munanvalkuaista

  • 4 rkl tomusokeria

 

Murskaa keksit ja yhdistä keksimuruun sula voi ja sokeri.

Painele massa irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

Paista 145-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Vatkaa tiivistemaito ja keltuaiset vaahdoksi. Pese limetit, raasta kuori ja purista mehut. Vatkaa sekä limenkuoret että mehu tiivistemaitokeltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vanilja. Kaada seos keksipohjan päälle.

Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia tai kunnes pintaan tulee kuplia.

Vatkaa munanvalkuaiset ja tomusokeri marengiksi ja levitä piirakan päälle. Paista piirasta vielä 10 minuuttia kunnes marenkiin tulee väriä. Anna jäähtyä.

Pidä yön yli jääkaapissa. Maku ei seisottamisesta muutu, mutta koostumus napakoituu.

Resepti: Sofi Oksanen

Oikaisu 7. toukokuuta kello 13.20: Reseptiin oli alunperin pujahtanut virhe. Sofi Oksasen limettipiiraan teko-ohjeessa kehotettiin vatkaamaan sokeri ja munankeltuaiset marengiksi. No, sehän ei onnistu, kuten monet lukijatkin ovat huomauttaneet. Marenki syntyy tietysti sokerista ja munanvalkuaisesta.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite