Virpi Sarasvuon maailman paras tomaattikeitto - Kuukausiliite | HS.fi

Virpi Sarasvuon maailman paras tomaattikeitto

Virpi Sarasvuon tomaattikeitossa on myös porkkanaa ja fenkolia.

Pitkä muhittaminen antaa tomaattikeittolle syvän maun. Fenkoli tuo kivan aniksisen vivahteen.­

6.6.2020 2:00

Tomaattikeitto

Neljälle

  • 500 g

    kirsikkatomaatteja

  • 4

    valko

  • sipulinkynttä

  • ¾ dl

    oliiviöljyä

  • tuoretta basilikaa

  • suolaa

  • mustapippuria

  • 2 kpl

    sipulia

  • 3 kpl

    porkkanaa

  • 1

    fenkoli

  • 400 g

    tomaattimurskaa

  • 8 dl

    kana- tai kasvislientä

  • 2 dl

    punaviiniä

  • 2 dl

    tuoreita yrttejä (oregano, basilika, timjami)

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1 tl

    suolaa

  • mustapippuria

Levittele kirsikkatomaatit uunipellille leivinpaperin päälle.

Pistele kirsikkatomaatteihin reikiä veitsenkärjellä.

Murskaa puolet valkosipulista ja ripottele tomaattien päälle.

Riivi sekaan basilikaa ja pirskottele kolmasosa oliiviöljystä päälle.

Ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Anna muhia 180-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

Kuori ja pilko sipulit ja porkkana. Kuutioi fenkoli.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista sipuleita, porkkanoita ja fenkolia noin kymmenen minuuttia.

Lisää tomaattimurska, uunissa pehmenneet tomaatit ja muut ainekset.

Anna kiehua liedellä miedossa lämmössä noin 45 minuuttia.

Resepti: Virpi Sarasvuo

Luitko jo nämä?

Luetuimmat - Kuukausiliite