Aidoista tulee arpia - Kuukausiliite | HS.fi
Kuukausiliite|Sielu ja ruumis

Aidoista tulee arpia

Annimari Korte, 32-vuotias aitajuoksija

Julkaistu: 1.8. 2:00, Päivitetty 1.8. 13:16

”Harrastin nuorena monenlaista urheilua. Koripallosta pidin paljon, mutta olin liian lyhyt menestyäkseni siinä. Aitajuoksu oli ensimmäinen laji, jossa olin hyvä.

Ajatus ruumiista työvälineenä on auttanut minua hyväksymään sen. Kehon avulla pystyn toteuttamaan unelmiani, eikä ole väliä, miltä se näyttää. Pidän rumina vain polviani, koska ne ovat niin arpiset. Se kuuluu lajiin. Arpia tulee jatkuvasti kaatumisista ja aitoihin törmäämisestä.

Aitajuoksussa pitkistä raajoista on etua, mutta pohjimmiltaan lajissa voi pärjätä monenlaisella vartalolla. Olen suomalaisista huippuaitureista selvästi lyhin, 164-senttinen. Tämänhetkisen maailmanennätyksen haltija on minuakin lyhyempi.

Urani alussa minulla oli jatkuvasti terveysongelmia, ja vuonna 2012 jätin kilpailemisen. Vuonna 2017 kokeilin taas aitoja, ja se oli niin kivaa, että ryhdyin harjoittelemaan. Kun vihdoin olin terve, keho pystyi vastaanottamaan treenin paremmin kuin ennen. En silti edes unelmoinut, että tekisin Suomen ennätyksen ja saisin olympiapaikan.

Uraa on jäljellä vielä monta vuotta. Tauon takia kehoni on viisi vuotta nuorempi kuin tämän ikäisellä huippu-urheilijalla muuten olisi.”

Luetuimmat - Kuukausiliite

Luitko jo nämä?